Как правилно да мием смартфона си, за да не стане преносител на вируси и бактерии

За никой не е тайна, че най-обсъжданата тема в момента е вирусната инфекция COVID-19.  Мнозина не са добре запознати с начините, по които се пренася коронавируса, увеличавайки по този начин риска от заразяване.

 

На първо място специално внимание трябва да се отделя на чистотата на ръцете, защото те са първият проводник на различни инфекции в човешкия организъм. Вторият преносител на батерии е смартфонът.

Тези устройства се намират денонощно в ръцете на собствениците си, които непрекъснато общуват  в социалните мрежи, разговарят по телефона, плащат сметки и покупки… По този начин върху устройството се натрупват огромно количество бактерии.

И ако с ръцете всичко е ясно – мием ги със сапун възможно най-често и ги обработваме с дезинфектанти, как да постъпваме със смартфоните. Те също трябва да бъдат измивани и сега ще ви разкажем как да го направите правилно.

Мнозина производители предупреждават да не се използват продукти на битовата химия или абразивни салфетки, защото могат да повредят защитния слой на дисплея. Затова е най-добре да използваме обикновен сапун и вода.

  1. Изключете смартфона от всички източници на захранване, свалете защитния калъф и блокирайте дисплея.
  2. Вземете микрофибърна салфетка, намокрете я с вода и нанесете малко обикновен течен сапун.
  3. Внимателно почистете цялата повърхност на смартфона, но внимавайте да не попадне твърде много влага в гнездата за включване на слушалките и зарядните устройства.
  4. След това попийте повърхността на устройството със суха салфетка до пълно отстраняване на влагата По този начин ще почистите напълно телефона си от вируси и бактерии.