Изкуство зарежда летните вечери този уикенд

Кино, театър, музика и книги завладяват събитията през събота и неделя тази седмица. Изберете своето любимо хоби, за да се разтоварите от напрегнатото делнично ежедневие и се насладете на уикенд релакс в добра компания, зареждащ ви с весело настроение.

 

Кино под звездите – София Филм Фест в Поморие, Синеморец и Китен

Цял ден сте били на почивка на плажа и искате да изкарате вечерта, гледайки някой интересен филм? София Филм Фест ви предлага кино след залез слънце под звездното небе. Фиестата започва от Поморие на 4 юли в лятното кино „Яворов“ като всички прожекции са с начален час 21:30.

През уикенда на 6 юли любителите на вечерното кино ще научат истината за най-доброто уиски в света и как може да бъде използвано то по най-хитрия начин от филма „Ангелският дял“. Неделя, 7 юли, е запазена за очарователната любовна история на „Дъвка за балончета“ със спомени от детството, сърдечни тръпки и отрезвяване на настоящето.

 

Базар на книгите и изкуствата #съБУДИ доброто

След успешно провелите се два благотворителни базара през 2018г., фондация „Бъдеще за таланти” се завръща с ново, по-мащабно събитие, този път в Южен парк. В събота на 6 Юли 2019 г. на Голямата поляна на Южния парк ще се проведе „Базар на книгите и изкуствата #съБУДИдоброто – благотворителен кооператив” от  09:00ч.

В инициативата ще вземат участие няколко благотворителни организации, голям брой издателства, хендмейт творци, артисти и др. Посетителите ще могат да открият интересни заглавия, ръчно изработени аксесоари, принтове, декорации и други атрактивни неща, а част от сумата за всеки закупен артикул от щансовете на базара ще подкрепи менторската програма в полза на учениците с дислексия #ЗнакМиДай. Организаторите на базара обещават много изненади, сладки изкушения и весело настроение.

 

Театър пред Театъра

За трета поредна година грандиозна открита театрална сцена се издига пред Народния театър в София от 2 до 11 юли включително. В събота 6 юли зрителите ще се насладят на спектакъла „Един безумен ден“ от Бомарше с режисьор Михаил Петров с участието на Параскева Джукелова, Димитър Живков, Гергана Змийчарова, Стелиан Радев, Джулия Бочева, Васил Драганов, Стоян Пепеланов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Пламен Димов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова, Цветомира Даскалова.

Неделя, 7юли, е запазена за звездното съдийско трио Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Герасим Георгиев-Геро, които се събират отново, за да изиграят пред близо бенефисното представление на култовата комедия „Спанак с картофи“ от Золтан Егреши. Началният час на постановките е 21:30.

 

A to JazZ

Тазгодишното девето издание на най-големия джаз фестивал у нас изненадва с хедлайнери от бляскавите сцени нa Glastonbury и North Sea Jazz. Изключителна селекция от най-младите световни и български артисти очаква над 25 000 почитатели на музиката на 5, 6 и 7 юли на широките зелени поляни на Южен парк 2. Фестивалът тази година е посветен на младото поколение в музиката, новото звучене и авангардните смесици от стилове.