Infinity Project Balck S – смесване на F1 с уличен автомобил

Project Black S Prototype е смесване на хибридна технология от Формула 1 – от Renault Sport Formula One Team с уличен автомобил. Новият прототип е базиран на Infiniti Q60 Red Sport 400 и вече е в завършен вид.

 

Infiniti планира да започне електрификация на портфолиото си от 2021 г., като за база ще се използва Q Inspiration Concept. В настоящият автомобил най-важно е задвижването. Project Black S Рrototype комбинира 3.0-литровия битурбо V6 двигател на Infiniti (VR30 с 405 к.с.) с уникална система за регенерация на енергия (ERS). Комбинираната ѝ мощност е 563 к.с., която позволява ускорение до 100 км/ч. за под 4 секунди. Съотношението мощност към тегло е равно на 320 к.с. на тон.

Project Black S използва три генераторни блока (MGU). Което ще рече, че автомобилът събира кинетичната енергия при спиране и топлинната енергия от изгорелите газове, като заедно с това генерира електричество по време на спиране и ускорение. Голямо фиксирано задно крило насочва въздуха, който тласка Q60 уверено напред. Направено от въглеродни нишки, то увеличава максимално скоростта и аеродинамичната ефективност, за да се постигне плътно сцепление на автомобила с пътя на всеки завой.

В съвместната си работа с INFINITI и екипа на Renault Sport Formula One™ Team Pirelli ще участва със специално изработени гуми за модела Project Black S. В съответствие с тяхната стратегия за перфектна хармония гумите ще се отличават с най-високи показатели и ще имат маркировки в емблематичните цветове.

Стремейки се винаги да разчупва каноните, INFINITI се води от амбицията да намира нови начини за постигане на въодушевяваща динамика. Project Black S изпитва технологиите на F1™ в опит да осигури максимална мощност за възможни серийни автомобили.