Илон Мъск – роди се звезда?

Милиардерът и директор на Tesla – Илон Мъск – има право на победна обиколка, след като песента му „Don’t Doubt ur Vibe” влезе в топ 10 на SoundCloud – онлайн платформата за разпространение на аудио и музика, базирана в Берлин. Така Мъск се оказа в уважаваната компания на рапърите Роди Рич и покойния Juice WRLD.

 

За по-малко от седмица „Don’t Doubt ur Vibe” на Илон Мъск, регистрирал се като Emo G Records, е слушана 2.6 милиона пъти и така се нарежда на осмо място в престижната класация на SoundCloud.

Замаян от успеха, Мъск промени биографията си в „Туитър” и се нарече „SoundCloud Rock Star”, добавяйки към името си емотикони с музикална нота, облак и корона.

След като пусна парчето на 31 януари, Мъск написа в профила си в „Туитър”, че именно той изпълнява песента и е автор на текста й. Освен това зарадва последователите си със снимки от звукозаписното си студио. Приятелката на Мъск – изпълнителката Граймс – също пусна видео с новата музикална звезда в действие. Но макар и Мъск да се радва на световен успех, в САЩ парчето му е едва на 28-о място в онлайн чартовете.

Мъск с приятелката си.

Това е вторият опит на Илон Мъск в музикалния жанр – миналата година песента му „RIP Harambe” имаше 2.8 милиона слушания, но за по-дълъг период време.