И Рафаел Надал напусна клуба на най-търсените ергени

До преди известно време вторият най-добър тенисист в света беше свободен и желан, а сега е само желан. Коя жена успя така да го омагьоса, че да заеме жадуваното от хилядите други почитателки място до него и да го придружи до олтара?

Миналата събота, на 19 октомври, в скъпия имот La Fortaleza, в северната част на Майорка, се състоя дългоочакваната сватба между Рафаел Надал и половинката му Мария Франческа Перейо. Въпреки че подробностите около самата сватба са оскъдни – по желание за максимална дискретност от страна на младоженците, все пак част от информацията „изтече“ към медиите.

Булката

Мария и Рафаел са официално двойка от 2005-а, макар и двамата да се познават от преди това. За да поеме длъжността на директор на Rafa Nadal Foundation, тя се отказва от предишната си работа, свързана с висшето ѝ образование по бизнес науки. Сиска, както я наричат повечето близки, бе избрала да е с елегантна, но семпла рокля на каталунската сватбена компания Rosa Clará. И тя като съпруга си предпочита да държи личния си живот далеч от прожекторите на общественото внимание.

Мястото

Всеизвествен факт е, че остров Майорка, по-точно град Манакор, е родното място на великия испански спортист, затова не е изненадващо, че именно там се състоя сватбената церемония. Комплексът La Fortaleza Predio de Albercuitx от XVII век бе затоворен през цялото време и достъпът на външни лица ограничен, защото е достижим само по частен път. Грандиозносттта на луксозния имот се допълва и от заобикалящата го прекрасна природа. Нищо чудно, че имотът е сред най-скъпите в Испания – средният дневен наем се изчислява на 40 хил. евро!

Гостите

За разлика от някои по-пищни сватби, на тази са присъствали около 350  души. Освен семейството и приятелите на младоженците, по-известните особи, които уважиха младото семейство с присъствието си, бяха Карлос Моя, Фернандо Вердаско, Фелисиано Лопес, Марк Лопес, футболистите Серхио Рамос и Икер Касияс и баскетболистът Пау Гасол и разбира се, Техни Кралски Величества – бившият крал на Испания Дон Хуан Карлос I и съпругата му кралица Доня София. Може би и заради тях мерките за сигурност са били толкова засилени, че по време на събитието е било забранено използването на всякакви телефони и други електронни джаджи.

Със сигурност сватбата е била превъзходна и величествена, а гостите,  както се казва в приказките – „три дни яли, пили и се веселили!“.