Храни за здраве, млада кожа и сияйна коса

За да бъде кожата ви млада, тялото – стегнато, а здравето – отлично, трябва да спазвате здравословен начин на живот: да спортувате и да се храните с подходящи продукти.

 

Авокадо

Добрата новина за всички ценители на авокадото е, че са на прав път. Този плод притежава високо съдържание на витмин Е и е богат на антиоксиданти, които са незаменими за здравето на кожата и косата. Съставът на авокадото включва и фолиева киселина, необходима за регенерирането на кожата, а значи и за поддържането на младостта й.

 

Боровинки

Този плод е истинско съкровище – богат е на витамин С, подобрява кръвообръщението и помага на организма да се бори с процеса на стареенето.  Боровинките съдържат и много калий, който регулира баланса на течностите в клетките, борейки се с подпухналостта, която често се появява с годините.

 

Броколи

Броколите са богат източник на фибри, витамин С и бета-каротин. Този зеленчук помага за нормализиране на теглото и за запазването му след прекратяване на диетата, както и за предотвратяване на появата и развитието на различни сърдечни заболявания.

 

Канела

Канелата е известен енергиен източник, чийто аромат помага да се преборите с умората. Ефективно природно лекарство срещу  високо кръвно налягане. Посипете сутрешната си закуска със смляна канела и бъдете сигурни, че денят ви ще премине бодро и успешно.

 

Черен шоколад

Помнете, че шоколадът е полезен, само при условие , че съдържа не по-малко от 70% какао. Няколко парченца подобряват храносмилането,  придават здравословно сияние на кожата и блясък на косата.

 

Земна ябълка

За съжаление земната ябълка, известна още като йерусалимски артишок и гулия, е силно подценена. Всъщност тя е изключително богата на калий, полезен за здравето и дълголетието на сърцето. В същото време намалява нивото на захар в кръвта, което е много важно за диабетиците.

 

Червено зеле

Продуктите с виолетов цвят са най-добрият източник на антиоксиданти, които не само защитават от рак, но и предотвратяват появата на бръчки. Освен това са отличен зеленчук за  вкусна и диетична салата.

 

Зелен фасул

И така, зеленият фасул намалява холестерола и предпазва от сърдечни заболявания. Наред с това съдържа моного протеин – количеството му в шепа изсушени зърна е колкото в една пържола, а ползите са в пъти по-големи.