Холограми изместват животните в цирка

Германският пътуващ цирк „Ронкали“ е първият в света, който замени истинските животни с холограми. Циркът започна постепенно да ограничава използването на животни още през 90-те години, а сега предприе стъпки за пълното им премахване от програмата. Целта на въвеждането на тази технологична алтернатива е да се акцентира на насилието над  животните.

Основаният през 1976 г. цирк се отказва от истинските животни и вместо това представя на гостите си светлинно шоу с холограмни изображения в реални размери на слонове, коне,на огромна златна рибка и други любими животни. Илюзията се постига чрез 11 проектора с висок контраст и анимация на високо ниво. Множество потребители на социалните медии приветстваха решението на германския цирк.

Медийният директор на цирка Маркис Щробл аргументира иновацията с мотива, че по-голямата част от номерата в представлението така или иначе се изпълняват от артисти и клоуни. „Фокусът на цирк „Ронкали“ е върху поетичните и акробатичните номера,“ заяви Щробл, цитира от RP Online.

В шоуто освен интересните холограми на животни, зрителите ще могат да се насладят и на номерата на клоуни и акробати. Цирк „Ронкали“ посредством 3D холограмни изображения изпълва цялата сцена, като по този начин те могат да бъдат видяни от всеки един посетител, независимо в коя част на залата се намира, закупеното от него място.

Основателят на компанията Бернхард Паул е инвестирал над  500 000 евро в това светлинно шоу, което може да бъде видяно срещу билети на цена между 29 и 70 евро. За последната година спектакълът на циркът е бил посетен от близо 600 000 души.