Хитри идеи за вълшебна коледна трапеза

Остава броени дни до Коледа, а центърът на дома – празничната трапеза, трябва да блести с цялото си великолепие и да събере около себе си цялата фамилия. Декорацията, разбира се, трябва да съответства на  празничния сервиз. И това е съвсем постижимо, без да се харчи харчи цяло състояние…

Предлагаме ви няколко идеи за подреждане на празнична трапеза:

Преди всичко, основният акцент на масата, където е подредена коледната украса, трябва да се вписва във формата и размерите ѝ. За кръгла маса той трябва да се намира в центъра ѝ, а композицията на декорацията също трябва да е кръгла, за да има повече хармония. Правоъгълната маса изисква централната част на декорацията  да бъде удължена или, а ако е съставена от по-малки фигурки, те да са повече на брой.
Но не бива и да се прекалява, защото това ще попречи на празничната хармония на коледната трапеза. Големите букети от цветя, например, биха възпрепятствали хората около масата да се виждат и да общуват спокойно, а внушителните композиции от декорации, биха оставили много малко място за приборите и чашите.

Впрочем, ако желаете декорацията да носи вашият уникален почерк,  просто си направете собствена украса. Не се паникьосвайте, това всъщност е детска игра, която носи само радост и творческо настроение. Можете да използвате свещи с различни размери, красиви детски играчки, които могат да бъдат пребоядисани, или няколко коледни топки, които да подредите подходящо. Не забравяйте, че златният и белият цвят винаги придават на трапезата онзи невероятен шик и елегантност, които виждаме в луксозните коледни реклами.
За ултра оригинален ефект – превърнете ананас в коледно дърво или сложете десерта под красив стъклен похлупак.
Но най-съществената част от декорирането е да се забавлявате и да дадете пълна свобода на въображението си!