Хитовият тийн сериал „Малки сладки лъжкини“ ще бъде рестартиран

Не само компанията на Уолт Дисни преобразува вечните си анимационни класики в игрални филми, редица култови сериали също започнаха да се сдобиват със собствени римейкове. След „H2O: Само добави вода“ (H20: Just Add Water), „Чародейките“ (Charmed) и „Клюкарката“ (Gossip Girl) дойде ред и на „Малки сладки лъжкини“ (Pretty Little Liars). Ето какво друго се знае до този момент.

 

Почти десетина години след премиерата на първия епизод, озаглавен „Никога не се доверявай на красиво момиче с грозна тайна“ (Never trust a pretty girl with an ugly secret), дойде времето за „ребуутване“ на хитовия тийн сериал. Фактически английската дума „reboot” означава именно „рестартиране“ – нови сценаристи, нови актьори, нови персонажи, нова история, нов снимачен екип. И въпреки че последният епизод на „Малки сладки лъжкини“ бе излъчен преди цели три години, телевизионните серии са толкова популярни и обичани, че и на тях бе оказана честта да „възкръснат“.

По данни на американския уебсайт за кино, бизнес и забавления Deadline, снимките на новата версия трябва да започнат в най-близко време в студията на „Уорнър Брос.“. Роберто Агире-Сакаса – създателят на „Ривърдейл“, лично ще ръководи и отговаря за целия работен процес. Очаква се, впрочем, HBO Max, дигиталната платформа на „Уорнърмедия“, да придобие правата върху излъчването онлайн на всичките нови епизоди от спомената поредица.

Роберто Агире-Сакаса и творението му „Ривърдейл“.

В интерес на истината, това може да е първият американски римейк на историята, но не и първият по рода си. Индийската BFF (Best Friends Forever), турската Tatlı Küçük Yalancılar и индонезийската Pretty Little Liars са все версии на оригиналния сериал, макар че сюжетът на първите две се различава много от първообраза на американската драма.

Индонезийската, индийската и турската версия на „Малки сладки лъжкини“.

Да припомним, че „Малки сладки лъжкини“ разказва за личните проблеми, лъжи и тайни на пет приятелки от американска гимназия в малкия град Роузууд. Ария (Луси Хейл), Хана (Ашли Бенсън), Емили (Шей Мичъл) и Спенсър (Троян Белисарио) не само откриват, че убитата им приятелка Алисън (Саша Питърс) е жива, но и се опитват да избягат от опасните и смъртоносни капани на мистериозния насилник, наричащ себе си „А“.

От ляво надясно: Хана, Емили, Ария, Спенсър и Алисън.

Затова е интересно да видим какви промени ще настъпят в новите серии след пряката намеса на Роберто Агире-Сакаса. Част от тях ще включват създаването на нови герои и промяната на оригиналния сюжет.