Хавлиите вече не са на мода: клиентите на 5-звездните хотели крадат матраци

Ново изследване показва, че гостите на луксозните хотели си „взимат за спомен“ матраци по-често, отколкото може да се предположи.

 

Според анкета, проведена от компанията Wellness Heaven, експерт по хотелите и спа центровете, вероятността клиентите на петвездните хотели да откраднат големи предмети е по-голяма от тази да отнесат дребни вещи. В изследването са участвали  634 четиризвездни  и 523 петзвездни хотели, разположени най-вече в Европа.

Генералният директор на Wellness Heaven – Тасило Кейлман, е разговарял с много собственици на хотели, от които е научил как гостите могат да задигнат нещо толкова голямо като матрак. По думите му клиентите най-вероятно ще се опитат да го изнесат през нощта, когато регистратурата не работи.

Проучването показва още, че предметите, които гостите ще се опитат да откраднат се различават взависимост от качеството на хотела. Докато в петзвездните хотели е по-вероятно да изчезнат големи неща, например телевизори и кафемашини, в четиризвездните гостите изнасят батерии и устройства за дистанционно управление.

Кейлман не спира да се чуди на факта, че клиентите дори се опитват да присвояват големи предмети, защото хотелската администрация лесно може да установи кой си е тръгнал със „сувенир“.  По думите му петзвездните хотели по-рядко съобщават за кражби, защото не искат да бъдат свързвани с каквото и да било престъпление. Разбира се, халати и закачалки продължават да изчезват, но те могат да бъдат заменени по-лесно от матраците.