Gucci: Лейди Гага, Робърт Де Ниро и Ал Пачино в нов биографичен филм

След грандиозния си успех в „Роди се звезда“ (2018), Лейди Гага се готви да възобнови актьорската си кариера. Предстоящият филм носи името Gucci и ще разказва за живота на Патриция Реджани – бившата съпруга на моделиера Маурицио Гучи. Ето какво друго се знае за бъдещия проект на британския режисьор Ридли Скот:

 

Патриция Реджани е името на жената, което разтърси не само света на модната индустрия, но и целия свят през 90-те години на ХХ век. Всичко започва през 1973-а, когато италианка се омъжва за Маурицио Гучи, внук на бележития Гучио Гучи – основател на едноименния моден бранд. Красавицата не само дарява съпруга си с две дъщери (Алесандра и Алегра), но и благодарение на него се превръща в една от най-известните личности на италианския елит. Но семейното щастие не трае дълго. След 12-годишен брак Маурицио напуска Патриция заради по-млада жена, излъгвайки, че отива в командировка (от която и така не се завръща). Двойката се развежда официално през 1991 г., но не всичко е приключило.

Сватбата на Патриция и Маурицио през 1973 година.

Само след четири години, на 27-ми март, Маурицио Гучи е застрелян пред офиса си от наемен убиец, който впоследствие се оказва, че е бил нает от наранената Патриция. Това не само ѝ печели прозвището „Черната вдовица“, но и я праща зад решетките за 29 години. Впрочем тя излежава само 18 от тях и е освободена за „добро поведение“ през октомври 2016-а. А година по-късно модната марка заявява, че ще ѝ плаща годишна издръжка от 900 хил. паунда.

Така изглежда Патриция Реджани в наши дни.

Историята на Патриция е не само много драматична, но и доста интересна. Това на свой ред вдъхновява Ридли Скот („Гладиатор“, „Добра година“, „Марсианецът“), който миналата година заяви намерението си да екранизира битието на бившата госпожа Гучи.

Приликата между Патриция Реджани (отляво) и Лейди Гага (отдясно).

За главната роля бе избрана култовата американска певица Лейди Гага – двете дами си приличат много визуално, освен това и двете са италианки (истинското име на музикантката е Стефани Джерманота и предците ѝ са живеели в родината на Юлий Цезар и Франческо Петрарка).

От ляво надясно: Ридли Скот, Джаред Лето, Джак Хюстън и Адам Драйвър.

Останалата част от актьорския състав включва и други големи личности от света на седмото изкуство – Робърт Де Ниро („Ирландецът), Ал Пачино („Усещане за жена“), Джаред Лето („Отряд самоубийци“), Джак Хюстън („Американска схема”) и Адам Драйвър („Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда”).

Книгата на Сара Гей Фордън.

Сценарият ще бъде дело на италианеца Роберто Бентивеня, който ще го адаптира по книгата на Сара Гей Фордън The House of Gucci : A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed. Очаква се лентата да излезе през ноември 2021 г., но заради нестихващата пандемия от коронавирус не е изключено премиерата да бъде отложена.