Германците избират дрескод на банкерите

След като в началото на март мениджърите на „Голдмън Сакс“ направиха смели промени в дрескода на служителите си, германските им колеги предпочетоха да прехвърлят топката в полето на клиентите.

 

Frankfurter Sparkasse – регистрирана във Франкфурт банка с активи в размер на 19 млрд. евро, е открила терминали за предложения за потребителите в някои от клоновете си. Те трябва да отговорят на въпроса как искат да бъдат облечени в бъдеще лицата, от които получават съвети за вложенията и транзакциите си.

Клиентите трябва да избират между посочените на снимките три стила на облекла. В ролята на манекени са двама банкови служители, представили в своеобразно ревю различните дрескодове – от връзки и костюми до джинси и обувки с гумени подметки. Именно тези фотографии са показани на терминалите.

„Въпросът за дрескода изскача периодично във вътрешните обсъждания“, пояснява Джулия Дрьоге-Кнауп – говорител на кредитора. Което навело ръководството на решението да поискат и мнението на клиентите. И въз основа на получените резултати да дадат препоръки на персонала, които няма да бъдат задължителни.

Frankfurter Sparkasse не е единствената германска банка, която е включила стила на обличане в дневния си ред. Три години преди нея Hamburger Sparkasse въведе по-небрежен дрескод като извади вратовръзката от задължителните атрибути.

В Лихтенщайн пък Bank Frick&Co. раздаде на всичките си служители „гуменки“ в корпоративните цветове, а през миналата година въведе и нов дрескод.