Франкфурт 2019: Новото Audi RS7 е най-мощното в историята.

Линията RS7 на Audi може и да не е с много дълга история, но вече може да се похвали с чисто нов флагмански модел, който е най-мощният до момента. Става дума за новото поколение RS7, което дебютира на изложението във Франкфурт.

Задвижването на атлетичния лифтбек е поверено на същия 4.0-литров битурбо мотор, който познаваме от новия RS6 Avant. Благодарение на 48-волтова електрическа система, агрегатът генерира 591 к.с. и 800 Нютон метъра.

Тази тяга е достатъчна за ускорение от място до 100 км/ч в рамките на само 3.6 секунди, а топ скоростта в стандартната форма е 250 киломитра в час. Пакетите Dynamic и Dynamic Plus обаче позволяват развиването на 280 и 305 километра в час.

Стандартно машината е оборудвана с адаптивно окачване, което е по-ниско от това на останалите модели от семейството на А7. Джантите са 21-цолови, а срещу доплащане се предлагат и 22-цолови, както и карбоно-керамични спирачни дискове, които не могат да прегреят дори при крайно високи натоварвания. Новият RS7 ще се предлага за продажба от началото на 2020-а в общо 13 екстериорни цвята, между които и две чисто нови предложения.

По-мощният вариант на модела на Audi RS7 ще бъде версия с хибридна задвижваща система от Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid (550 конски сили от четирилитровия турбо двигател V8 и 136 к.с. от електромотора), като специално за RS7 Sportback мощността ще бъде увеличена от 680 к.с. до минимум 700 конски сили. И двете модификации ще получат двойно предаване quattro и осемстепенна роботизирана предавателна кутия.