Ford Mustang BOSS 302 – тунингованият мускул

Преработеният от SpeedKore Mustang само на пръв поглед е стар, защото технически е подложен на сериозен тунинг. Той е на базата на Mustang Boss 302 от 1970 година. От него са произведени само 1628 бройки.

 

Разбира се, модификацията не е оставена на случайни хора, от SpeedKore използват оригинални части в комбинация с нова техника. Пет литровият V8 двигател е оборудван с механичен компресор Roush и развива много повече от серийните 290к.с. и 390 нютон метра. Мощността се предава през нов диференциал и стига до задните колела.

За да не е твърде тежък, вместо от метал, бодикитът на Mustang-а е направен от ултралек карбон. Капакът на двигателя, предната броня, праговете, предният сплитър и задният спойлер допринасят за спортната визия. И накра, автомобилът е боядисан в цвят “khaki yellow”.

Майсторите от  Street Rod Customs са се развихрили в интериора: поставили са седалки тип „корито“, тъмнокафява кожа, специално изработен волан и климатик. С други думи Mustang-ът се е превърнал в истински звяр достоен за супергерой.