Филип Плейн представи кола за над 500 хил. евро

G Wagon Star Trooper е проектирана от световно известния дизайнер, съвместно с фирмата за луксозни автомобили Mansory

 

Имате ли излишен половин милион? Ако отговорът е да, предсатвяме ви Star Trooper Mercedes-AMG G63 на  немския дизайнер Филип Плейн и фирмата за модифициране на луксозни автомобили Mansory. Скъпата кола беше показана на автомобилното изложение в Женева в началото на  март 2019-а, съобщава изданието GQ – Magazine.

Класът G е най-дългият автомобил в историята на Daimler. Моделът е разработен като военен автомобил по предложение на персийския шах Мохамад Реза Пахлави през 70-те години. Резултатът от това сътрудничество е нетрадиционна „суперкола“, която поставя нов стандарт в  технологиите и дизайна.

Само ограничен брой хора ще могат да се насладят на този уникален автомобил. Бройките са едва 20, а цената започва от 550 хил. евро.

Mansory и Филип Плейн не правят никакъв компромис по отношение на качеството. Новият дизайн на каросерията на G-класата  с камуфлажен  дизайн, впечатлява както визуално, така и технически.

Основните функции са свързани със спринта на автомобила от 0 до 100 км/ч., който е намален до само 3.5 секунди, като в допълнение максималната скорост се увеличава до 250 км/ч. Мощността е 850 к.с. (625 кВт) вместо 585 к.с. (430 кВт) в стандарт G 63 AMG. Автомобилът притежава още множество екстри, сред  които – луксозен кожен интериор, аеродинамични елементи, направени от въглеродни влакна, ковани колела, както и специалната екстра – червен светодиоден таван.

По думите на Плейн, неговата страст към колите започва от много ранна възраст и от тогава не може да се откаже от тях.

„Имам снимка  с кола-играчка под коледната елха на четири години“, каза дизайнерът в интервю за GQ. – Мисля, че точно тогава се влюбих в автомобилите. За мен има четири неща, които движат мъжкия пазар: мода, момичета, автомобили и спорт.“

Първоначалното желание на дизайнера е моделът да се казва „Star Wars“, заради червените LED светлини в тавана, които се срещат само в Rolls Royce, но „юридически това име вече е собственост, затова се спряхме на „Star Trooper““, допълва Плейн.