Ferrari Purosangue – дългоочакваният Suv

Ferrari остана последната известна марка, която все още не е представила автомобил в този сегмент,но това е на път да се случи. Пионери в производството на луксозни джипове бяха Porche Cayene, както и другите добре известни немски марки. В днешно време може да се видят джипове на много спортни брандове като Maserati, Aston Martin и дори Bugatti. Ferrari остана на последно място в класацията, дори Lamborghini изкараха своят Suv с еблематичното име Urus.

Засега проектът на Ferrari е познат под кодовото име „175“, но според предварителна информация серийният вариант ще носи името Purosangue (в превод от италиански „чистокръвен“). Той ще се превърне в част от цели 15 нови модела на Ferrari, които ще се появят до 2023 г., информация, която „Banker Special“ научи от авторитетен британски източник.

Според данните, италианците разработват не една, а две нови архитектури – едната платформа ще бъде използвана от редица нови спортни модели със средно разположен двигател, а върху втората ще бъде изграден въпросният SUV модел, както и няколко негови различни версии.

Дизайнът на новия джип вече е одобрен от ръководството на Ferrari, но продължава да бъде пазен в тайна от публиката. Очаква се да бъде достатъчно голям за да побира петима пасажери. С регулируемо окачване и спортни пружини, моделът ще може да избира дали да заложи на проходимостта или на спортното усещане зад волана.

Топ версията на Ferrari Purosangue ще се задвижва от традиционният V12 двигател с две турбини. По-базовите изпълниния ще разчитат на V6, а за най-екологично настроените клиенти, марката е приготвила и хибриден вариант, който ще се зарежда директно от контакт. Повече параметри за момента не са известни, но с излизането на този модел, Ferrari за пръв път ще стъпи на сцената на Suv сегмента.