Eurovision 2020 – догодина, до амина

След 64 години непрекъснато излъчване на най-популярния музикален конкурс в Европа, Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) официално обяви, че „Евровизия“ се отлага за 2021-а.

 

Коронавирусът не спира да обърква всекидневието на милиони хора по света, като този път засегна и най-очакваното музикално събитие на Стария континент. Въпреки че ЕСРТ се опитваше да намери всевъзможни варианти да не се отлага тазгодишната „Евровизия“, институцията не успя да избегне неизбежното. Така мнозина лоялни фенове, творци, изпълнители и персонал останаха натъжени от това решение.

Много се гордеем с песенния конкурс „Евровизия“, който от 64 години обединяваше всички в Европа, така че сме много разочаровани от случващото се в момента. ЕСРТ, нидерландските оператори NPO, NOS и AVROTROS и Ротердам ще се опитат следващото издание отново да се проведе в града. Бих желал да благодаря на всички, които се включиха в тазгодишния процес за създаване на незабравимо шоу. За съжаление, това няма да бъде възможно, поради фактори извън нашия контрол. Мъчно ни е за случващото се, но ви обещавам: песенният конкурс „Евровизия“ ще се върне по-силен от всякога.“ – съобщи изпълнителният ръководител Йон Ола Санд.

Екипът на ЕСРТ също така благодари за разбирането, участието на всички състезаващи се държави и препоръча да се спазват необходимите здравни мерки. Всички, които са си купили билети за шоуто в Ротердам, могат да си получат обратно парите веднага, щом свършат последните обсъждания в ЕСРТ.