Ето какви заплати получават служителите в Белия дом

В Белия дом при президента Тръмп работят над 400 служители и всички те получават  различни заплати. Докато повечето съветници и секретари на Тръмп получават по 183 000 долара годишно, някои служители печелят много по-малко от тази шест цифрена сума, макар че също работят в администрацията, сочи последният доклад за служителите в Белия дом, цитиран от BusinessInsider/снимки: Getty Images. Вижте какви заплати получават годишно 30 служителя от Белия дом:

Президентът Доналд Тръмп – 400 000 долара годишно

Откакто встъпи в длъжност, президентът Тръмп дари заплатата си от 400 000 долара на различни ведомства в правителството. През второто тримесечие през 2019 г. приходите на президента отидоха в полза на Office of the Surgeon General.

Джон Чвартацки, старши съветник на ръководителя на персонала –  239 595 долара годишно

Джон Чвартацки е най-високоплатеният служител в Белия дом. Като бивш главен служител по комуникациите в Бюрото за финансова защита на потребителите, Чвартацки е важен съветник на политика Мик Мулвани – ръководител на персонала и началник на отдела за стратегия и ангажиране на заинтересованите страни.

Вицепрезидентът Майк Пенс – 230 700 долара годишно

Вицепрезидентът Пенс получи увеличение на заплатата си през 2019 г. в размер на 1.9%.

Мик Мулвани, изпълняващ длъжността ръководител на персонала – 203 500 долара годишно

През 2018 г. за изпълняващ длъжността ръководител на персонала беше избран Мик Мулвани. Тази роля обикновено включва наемане на служители в Белия дом, организиране на графика на президента и съветване на президента относно определени политически въпроси.

Джон Болтън, помощник на президента по въпросите на националната сигурност – 183 000 долара годишно

Джон Болтън съветва президента Тръмп относно националната сигурност и по-конкретно за въпросите за сигурността, свързани с Русия, Иран и Северна Корея.

Стивън Милър, помощник на президента и старши съветник по политиката – 183 000 долара годишно

Докато Стивън Милър пишеше първото послание на президента Тръмп на Съюза, той вече бе известен като силата, която стои зад твърдата позиция на администрацията по отношение на имиграционната политика. Милър също така често е наричан дясната ръка на Тръмп.

Келиан Конуей, помощник на президента и старши съветник – 183 000 долара годишно

Келиан Конуей започна като мениджър на кампанията на президента Тръмп през 2016 г. След това тя бе назначена като съветник на президента и често има телевизионни изяви.

Сара Хъкаби Сандърс, бивш прессекретар –  183 000 долара годишно

Сара Хъкаби Сандърс освободи позицията си като прессекретар на Белия дом през тази година и Стефани Гришам пое тази длъжност.

Стефани Гришам, помощник на президента и прессекретар – 183 000 долара годишно

Стефани Гришам стана прессекретар, след като Сара Хъкаби Сандърс се оттегли от поста през 2019 г. Кариерата на Гришам включва позицията на заместник-началник на персонала на Първата дама, с годишни приходи от заплата в размер на 183 000 долара.

Мерседез Шлап, помощник на президента и старши съветник по стратегическите комуникации – 183 000 долара годишно

Мерседез Шлап работи в екипа за комуникации от присъединяването си към Белия дом през 2017 г., но бе обявено, че ще напусне поста си, за да се фокусира върху кампанията за преизбиране на президента Тръмп.

Брук Ролинс, помощник на президента по стратегически инициативи – 183 000 долара годишно

Брук Ролинс е активист за реформата в затворите и работи с президента Тръмп за ефективното прилагане на „решения на частния сектор към проблемите на нацията“, според The Daily Beast.

Пат Сжиполоун, съветник на президента –  183 000 долара годишно

Адвокатът Пат Сжиполоун съветва президента Тръмп по всички правни въпроси.

Ема Дойл, помощник на президента – 183 000 долара

Ема Дойл работи в тясно сътрудничество с Мик Мулвани.

Изпълнителният чиновник в Белия дом – 165 417 долара годишно

Чиновникът е човектъ, отговарящ за официалните документи, изпратени между Конгреса и президента. Дейвид Калбау, настоящият изпълнителен чиновник, отговаря за прегледа и подготовката на документи като изпълнителни заповеди, законопроекти и съобщения.

Мадлен Уестерхуут, специален помощник на президента и директор на дейностите на овалните кабинети – 145 000 долара годишно

Мадлен Уестерхуут започва работа като специален помощник на президента Тръмп през 2017 г., печелейки 95 000 долара годишно.

Служители, отговарящи за писането на речи в Белия дом – 120 000 долара годишно

С малки изключения, хората, които отговарят за реториката и писането на речи в Белия дом взимат заплати в размер на 120 000 долара годишно. Уилям Грибин-младши е едно от тези изключения – като специален помощник на президента и говорителя, той изкарва 106 000 долара годишно.

Никол Фрейзър, директор на стратегическите партньорства и афро-американските контакти –  106 000 долара годишно

Никол Фрейзър беше наета на тази длъжност през 2019 г, която някога беше заемана от Омароса Маниголт Нюман, преди да бъде уволнена през 2017 година.

Главен калиграф в Белия дом – 99 400 долара годишно

Кабинетът на главния калиграф е отговорен за ръкописните покани, документи и писма за Белия дом. Офисът също адресира пликове с помощта на калиграфия – налагало се е да адресират дори и 20 000 плика в рамките на ден.

Директор на стенографията – 95 500 долара годишно

Бившият стенограф на президента Барак Обама Бек Дорей-Щайн каза пред NPR, че трябва да „дебне“ президента, за да препише всяка дума, която той казва, особено когато говори пред пресата или обществеността. Работата на стенографа е да се увери, че няма объркване.

Директор на видео продукции в Белия дом – 86 200 долара годишно

Филмовите и видео редакторите, които не работят в Белия дом, обикновено взимат 86 830 долара годишно, докато продуцентите и режисьорите получават близо 89 840 долара.

Ръководител писатели за президентска кореспонденция -72 700 долара на година

Бившата служителка Фиона Рийвс каза пред Slate, че всеки ден чете от 200 до 400 писма от широката общественост. След това тя ще избира десет от тези писма, които да бъдат включени във вечерната брифингова книга на президента. Рийвс също е трябвало да усвои гласа на Обама, за да отговори на някои от писмата.

 

Анализатор за управление на записи – 66 900 долара на година

Анализаторът за управление на записи е отговорен за „анализирането на документи, сканирането и индексирането им“ и „проследяването им до офиси и агенции в Изпълнителната служба на президента и останалото федерално правителство“, според длъжностната характеристика.

Мениджър на пътуванията в Белия дом – 58 200 долара годишно

Туристическите агенти и планиращите пътувания, които не работят в Белия дом, обикновено изкарват 42 720 долара годишно.

Някои ръководители на операции печелят 53 000 долара годишно в Белия дом

Други ръководители на операции в Белия дом печелят между 58 000 и 72 700 долара годишно. От друга страна, ръководителите на операции, които не работят в Белия дом, обикновено взимат 123 880 долара на година.

Рецепционистът на Западното крило в Белия дом – 48 800 долара годишно

Рецепциониститеите, които не работят в Белия дом, изкарват приблизително 30 350 долара годишно.

Изпълнителни сътрудници – 48 000 долара

Някои изпълнителни асистенти в Белия дом, като Сара Гроув и Кетрин Лейър, печелят малко над 50 000 долара. Изпълнителните секретари и изпълнителните административни сътрудници, които не работят в Белия дом, обикновено изкарват 61 550 долара годишно.

Повечето научни сътрудници в Белия дом печелят 48 000 долара годишно

Един научен сътрудник в Белия дом, Макю Маунт, печели 57 550 долара годишно.

Младши дигитален дизайнер в Белия дом – 43 600 долара годишно

Графичните дизайнери, които не работят в Белия дом, обикновено изкарват 54 680 долара годишно.

Кристофър Лидел, помощник на президента и заместник-началник на отдела по координация на политиката – 30 000 долара годишно

Кристофър Лидел е отговорен за „надзора на усилията на администрацията за оптимизиране на регулаторния процес на федералното правителство и модернизиране на неговите технологични системи“. Лидел печели най-ниската заплата в Белия дом.

Иванка Тръмп и Джаред Кушнер не получават пари за работата си в Белия дом

Дъщерята на президента Тръмп, Иванка, е негов съветник, но не получава доходи за този труд. По същия начин съпругът й, Джаред Кушнер, е помощник на президента и старши съветник и няма заплата.