Естетична хирургия за късмет

Пластичният хирург може да докара късмет и пари на пациентите си

Нюйоркският пластичен хирург Джей Бърди се е специализирал в поставянето на инжекции с ботокс. В козметиката този препарат се използва за изглаждане на бръчките, но има един неприятен страничен ефект – обездвижва лицевите мускули и затруднява мимиката. В повечето случаи това е минус, с едно изключение – в покера.

„Малцина са в състояние да запазят пълна невъзмутимост по време на играта“, обяснява Бърди. Ако получилият добра карта играч не успее да скрие емоциите си, противникът ще се досети какво му се е паднало. Всяка дреболия може да го издаде. Бърди съобразил, че проблемът лесно може да се реши с помощта на ботокса. Той започнал да предлага на играчите на покер инжекции, които да направят лицата напълно непроницаеми. Стойността на тримесечния курс е 600 долара. В сравнение с възможната печалба сумата не изглежда голяма.

В Япония и други други държави от Югоизточна Азия има предостатъчно хора, които вярват сляпо в хиромантията – гадаенето по линиите на дланта. Пластичните хирурзи се възползват от това и предлагат да променят формата на линиите на съдбата. Процедурата отнема около 15 минути и е твърде неприятна. „Ако се опитате да прекарате нова линия на дланта с помощта на лазер, няма да остане ясна следа“, обяснява хирургът Такаки Мацуока , който е направил няколко десетки подобни операции. Обичайният скалпел също не върши работа – когато разрезът заздравее, линията изчезва. Единственият ефективен вариант е електрическият скалпел, който третира кожата с горещ електрод.

По правило японците искат да нарисуват на дланите им нови линии на съдбата и финансите. Японките по-често се интересуват от линиите на любовта и успешния брак. И едните, и другите смятат, че от работата на Мацуоки и колегите му зависи тяхното бъдеще и са готови да изтърпят дори електрически скалпел.