Екзотични и различни дестинации: топ 5 за седмицата

Време е да помислим къде да прекараме лятната си почивка. Сезонът на отпуските наближава, а решението къде да почиваме понякога може да бъде доста трудно.

Подготвили сме ви нашите ТОП 5 екзотични и различни дестинации за седмицата. Тези места могат да ви зашеметят с прелестните си плажове и гледки.

остров Мѝиконос, Гърция

остров Мѝиконос, Гърция

Мѝконос – остров, част от Цикладските острови в Егейско море. Островът е една от световните перли – съчетание от специфична архитектура и спиращи дъха плажове.

Архитектурата е специфична. Къщите са бели, кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват с бяла боя. Няма по-красиво и уютно място от Миконос.През летния сезон влизането на автомобили в Хора е забранено, с изключение на тези, които имат пропуск, но такъв се вади трудно и струва доста скъпо. Има доста фирми, които дават мотопеди и бъгита (ATV) под наем. Пътуването с кола през летния сезон е доста трудничко, защото отвсякъде летят въпросните мотопеди и бъгита, яхнати от безгрижни тийнейджъри, които много, много не се съобразяват с другите участници в движението.

Талисманите на острова са вятърните мелници и пеликана Петрос, но всъщност пеликаните са три на брой.

Бора Бора

Бора Бора – малък остров от архипелага Дружествени острови на Френска Полинезия, заобиколен от лагуна и риф.

Днес островът се издържа главно от туризма. През последните няколко години няколко курорти са построени по малки острови около лагуната. Преди тридесет години, Хотел Бора Бора е построил първото бунгало на кокили над водата над лагуната и днес, бунгалата над вода са стандартна характеристика на повечето курорти Бора Бора. Качеството на тези бунгала варира от сравнително евтини, до много луксозни и скъпи места за престой. Повечето от туристическите дестинации са по вода, но е възможно да посетят забележителностите на земя, като оръдия на Втората световна война. Air Tahiti има пет или шест полета на ден до Бора Бора – Летище Motu Mute от Таити (както и от други острови).

Въпреки че френският и таитянският са основните езици, говорени от жителите, хората в контакт с туристите като цяло имат някои познания по английски език. Повечето посетители на Бора Бора са американци, японци или европейци. Обществен транспорт на острова не съществува. Коли под наем и велосипеди са препоръчваният метод за транспорт. Има и малки забавни коли под наем в Vaitape. Гмуркане с шнорхел и гмуркане в и около лагуната на Бора Бора са популярни дейности. Много видове акули и скатове обитават водата.

Бразилия

Бразилия

Бразилия – едно от райските кътчета, място в което всеки би се влюбил.

Разположена в централните и източните части на Южна Америка, Бразилия е най-голямата и най-населената страна на континента. По площ латиноамериканската страна се нарежда на пето място в света. Бразилия граничи с общо 10 страни от Латинска Америка. На изток бреговете й се мият от водите на Атлантическия океан, а общата дължина на бреговата й линия е 7 367 км. Столицата на страната е едноименният град Бразилия – футуристичен мегаполис, който ежегодно привлича милиони туристи с уникалните си модерни архитектурни творения.

Cape town

Cape town

Кейптаун – най-южният град в Африка. Градът е известен със своето пристанище, както и с популярни забележителности като планината Тейбъл и нос Кейп Пойнт.

Населението на града е около 3,5 млн. жители, а площта му е 2 454кв.км. Кейптаун се е прославил с неговото пристанище, а също и с природата си. Той е известен още като града майка или таверна на моретата. Кейптаун е мултинационален град, а именно в него може да срещнете хора от различни националности и култури. Кейптаун е много търсена туристическа дестинация. Нещата, които не бива да се пропускат са планината Тейбъл и Кейп пойнт. Интересни още са крайбрежната линия V&A и стадиона Грийн пойнт, който през нощта изглежда като истинско бижу, кацнало на брега.

Bergheim, Alsace, France

Bergheim, Alsace, France

Бергхайм – френското градче, което те пренася в приказките.

В този приказен град сякаш всичко е възможно. Е, почти всичко – той е толкова малък, че е невъзможно да се изгубите! Обграден е от средновековна крепостна стена и е пълен с кули и стари сгради. Това градче наистина би накарало всяка дама да се почувства като принцеса, а френското вино съвсем би допринесло за това – внимавайте с пантофките!