Джейсън Стейтъм: Днес хората са много по-евтини от дрехите, които носят

Днес,  12 септември, световно известният британски актьор Джейсън Стейтъм  навършва 52 години. Участвайки във филми като „Две димящи дула“, „Гепи“, Транспортер 1,2 и 3, „Италианска  афера“, „Револвер“, „Огън в кръвта“ и „Смъртоносна надпревара“,  той си спечелва известност и слава, сравними с имиджа на Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер през 90-те години на ХХ век. Днес рядко се случва някой касов екшън да мине без участието на Стейтъм. Актьорът е известен и с това, че изпълнява всички опасни каскади сам, без дубльор.

Истината е, че в повечето ленти с участието на Стейтъм, не се забелязва особена интелектуалност.  Затова пък  актьорът е мислещ и остроумен човек.  Достатъчно да погледнем негови цитати, взети от многобройните му интервюта, за да разберем , че той очевидно има чувство за хумор и житейска мъдрост.

 

„Идиоти+алкохол – това е рецептата за всяко сбиване“.

„Не е лошо онези, които се вдъхновяват от моите герои, да помислят още веднъж“.

„Мнозина се оплакват от външния си вид, но никой не се оплаква от мозъка си“.

„Днес хората са много по-евтини от дрехите, които носят“.

„Живеем в общество, където пицата идва по-бързо от „бърза помощ““.

„Не е толкова важно как си бил ударен, важното е как си станал и си отговорил“.

„Да играя в киното е последното нещо, за което съм мечтал“.

„Теорията е когато знаеш всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но никой не знае защо. Ние съвместяваме теорията и практиката – нищо не работи и никой не знае защо“.

„Да изиграя Джеймс Бонд? Защо не? Отдавна му е време да смени имиджа си. Нямам нищо против колите и красавиците, но мартинито ще трябва да се смени с пинта бира в голяма халба“.

„Когато си сам, това не означава, че си слаб. Това означава, че си достатъчно силен, за да чакаш това, което заслужаваш“.

„Когато бях дете, по-големият ми брат се занимаваше с бойни изкуства. Беше фен на Брус Лий. Но, за съжаление, постоянно тренираше  върху мен“.

„Във всеки процес е важна не скоростта, а удоволствието“.

„Безнадеждно е, когато пръстта пада върху капака на ковчега. Останалото може да се поправи“.

„Хората често ме питат дали мога да убия някого. Знам, че майка ми може, защото перфектно владее тигана“.

„Ще бъда мъж, докато по земята все още ходят истински жени, онези жени, които не миришат на цигари и бира, имат естествен чар и доброта, в които майчинският инстинкт все още не е умрял“.

„Не бързайте да вадите хората от лайната. Може би това е естественото им местообитание“.