Дж. К. Роулинг с нови книги за историята на магията

Повечето почитатели на поредицата „Хари Потър“ поне веднъж са мечтали да ходят на училище в Хогуортс. Е, подгответе си пръчки и одежди, магове – вашите желания са на път да се сбъднат. Феновете на Хари Потър ще получат нова представа за богатата история на магьосническия свят на Дж. К. Роулинг в нова серия от четири кратки книги, изследващи произхода на магията.

Всяка от книгите ще разказва тематична история за различни аспекти от света на магията и магическия фолклор, свързани с четири от основните предмети, изучавани в Хогуортс. Илюстратор на новите издания е лондонският художник Роан Даниел Ийзън. Заглавията са следните:  „Хари Потър: Пътуване чрез грижи за магически създания“, „Хари Потър: Пътуване през  чар и защита срещу тъмните изкуства“, „Хари Потър: Пътуване чрез гадаене и астрономия“, и „Хари Потър: Пътуване през отвари и хербология“.

Първите две нови книги на Дж. К. Роулинг ще се появят на 27 юни в eBook формат, съобщи порталът Pottermore. Другите две издания ще бъдат пуснати на пазара малко по-късно, като все още няма информация колко ще струват и дали ще имат хартиени версии. Четирите електронни издания  ще съдържат също и бележки, ръкописни страници и скици, обещани от Pottermore, които ще дадат на читателя „шанс да погълнат колоритните герои и любопитни случаи на реалната история на магията в по-компактна форма“.

„Изглежда част от човешката природа иска да вярва в невероятното. Смятаме, че истината и митът лесно се различават днес, но магическите същества и историите около тях продължават да ни очароват – и те са централни за историите на „Хари Потър“, за Хари, Хърмаяни и Рон,“ пише Pottermore.