Дубайските шейхове могат да завидят на софийските

Помните ли как първият кабинет на ГЕРБ лансира през 2010 г. данък лукс като знакова антикризисна мярка, с която да реагира на световния финансов спад?

След популисткото напъване в тази насока планината роди мишка, към днешна дата коалиционните патриоти от ВМРО подхвърлят същото плюс връщане на доброволните отряди и наказанието обществено полезен труд. Само това щяло да осмисли реално участието им в управлението на страната.

Популизмът си е популизъм, а животът си върви.

Но, както подчерта неотдавна в медиите един от едрите ни бизнесмени, в България критериите за богатство са много ниски, а образът на предприемчивостта и успелите българи не се виждал.

Защо ли? Ами защото за да успееш, трябва да се криеш, а не да споделяш успеха си – иначе веднага те накацват всякакви „доброжелатели“ и те облъчват с люта завист.

И докато повечето българи се крият, чудят или маят де ще му излезе краят, имотните активи и автопаркът следват пътя на парите.

Някои неща трябва да бъдат показани, за да бъде оправдано както съществуването им, така и разходите за тях.

Предлагаме няколко автоекземпляра от спортния клас, които радват окото по родните гаражи и пътища независимо от разнопосочните резерви на публиката, обръгнала вече на мерцедеси, бентлита и ролс-ройсове. Останалото е въпрос на прочит.