Дразнещите навици на туристите

Лятото е сезонът на пътешествията. Избрали сте да обиколите любими непознати дестинации с организирана екскурзия?

Всеки от нас поне веднъж през живота си е изживявал кошмарно пътуване в автобус, заради досаден и презиран от всички пътуващи в групата турист. Опитите да изолирате такъв персонаж обикновено се оказват неуспешни, но все пак има основни признаци, по които ще разпознаете този тип човек и ще можете да се отдръпнете на разстояние от него. Или поне да откриете забавната страна на нещата и да се посмеете над неподходящото поведение на мразения от всички турист.

 

 

  1. Забравя, че има гигантска раница на гърба си и прави непохватни внезапни движения, с които отнася всичко и всеки.

  1. Говори с хората на висок глас, за да го чуе целият автобус. Ако някой му направи забележка да намали тона си, възниква още по-гръмогласен безкраен спор.

 

  1. Винаги е неподходящо облечен – с шорти в храмове и свети места или пък с яке край басейна. И винаги намира виновник за лошия си избор на дрехи.

 

  1. Нетрезвото състояние е типично и постоянно за него. Миризмата на узо или на домашна ракия се разнася из целия автобус и няма как да избягате или да проветрите мястото. А и често алкохолът му се консумира с мезе с още по-силен аромат, разговорите му също стават някак още по-досадни и на абсолютно всякакви теми.

  1. Опитва се да говори всевъзможни езици с местните жители по крайно неправилен начин. Започва да говори по-бавно и по-силно, но все още събеседникът не го разбира, а това го разстройва и става още по-дразнещ за всички вас.

 

  1. Пазари се в сувенирния магазин да му свалят цената, но тя непрекъснато не му харесва. Докато не получи нещо на аванта не се отказва, обаче и това не му е достатъчно и започва да ругае магазинера, който вече едва издържа ежедневните досадни туристи и да обижда стоката му.

  1. Този човек яде нещо непрекъснато. В автобуса вади запаси от всевъзможни места, храни се по време на посещението в музея и навсякъде другаде, където това не е разрешено.

 

  1. Мъкне селфи стик със себе си, избутва всички и винаги гледа да бъде на първа линия. За него няма нищо по-ценно от перфектния кадър за Инстаграм и е готов на всякакви жертви, за да го получи.

  1. Казва на шофьора накъде да кара автобуса, коя посока е по-подходяща, как да изпревари другите автомобили, какво нарушава от правилника за движение и му дава безценни съвети от своята шофьорска практика.

 

  1. Винаги закъснява и цялата група трябва да го чака, за да тръгне автобусът. Дали е загубил посоката, забравил е някоя вещ, пазарувал е до последно или се е качил погрешка в съседния автобус… важното е, че прекъсва радостта ви, че се е махнал от главата ви за кратко и все пак се появява.