Доналд Тръмп за богатството и успеха

Най-ярките изказвания на екцентричният милиардер и президент на САЩ за успеха, вярата в себе си, гардероба и предателството

 

За бизнеса

За бизнеса е важен всеки долар и дори всеки 10 цента. Ще наречете това дербнавост? Аз винаги ще намеря време, за да сравня цените, независимо дали възнамерявам да си купя автомобил или четка за зъби.

Няма нищо по-престъпно за финансовото благополучие от това да измислиш отлична идея и да не си направиш труда да я реализираш.

Никога не взимайте отпуск. За какво ви е? Ако работата не ви доставя удоволствие, значи не работите там, където трябва. Аз, например, продължавам да правя бизнес дори когато играя голф.

Никога не влизайте в дългове заради житейските си разходи, кредитите трябва да се насочват само за финансиране на бизнеспроекти, които ще ви донесат печалба.

За успеха

За да успеете трябва да отделите себе си от 98% от населението на планетата. Умът, трудолюбието или грижливо обмислените инвестиции, в случая нямат никакво значение. Ако искате да влезете в избраните 2 процента ще ви се наложи да се научите да справяте с неразрешими на пръв поглед проблеми.

Вие сам диктувате на хората какво трябва да мислят за вас. Отношението ви към самия себе си е очевидно за околните. Дръжте се така, че да стане ясно на всички: вие струвате скъпо. Тогава и хората ще ви оценяват по този начин.

Смятам, че неумението да дадеш адекватен по размер бакшиш е верен признак на неудачника.

За вярата в себе си

Неуспехът може или да ви унищожи, или да ви направи по-силни. Изпитвам огромно уважение към хората, претърпели провал, но намерили сили в себе си да се върнат отново в играта.

Ако имате съмнения, просто вярвайте в себе си и мислете, че задължително ще победите. Никой няма да го направи вместо вас. Не търсете одобрението на другите и не се придържайте към мнението на околните. Развивайте увереност в себе си.

За гардероба

Винаги помнете едно просто правило: трябва да се обличате за работата, която искате да имате, а не за тази, която имате.

Често се поглеждайте в огледалото – трябва да се гордеете с отражението си. Ако изглеждате немарлив и небрежен, такива ще са и делата ви.

За предателството

Животът ми даде много важен урок: който е предал веднъж, в труден момент ще измени отново.

По-рано казвах: „Намери най-добрите и им се доверявай“. Но през годините съм виждал толкова фокуси и машинации, че сега казвам: „Намери най-добрите и не им се доверявай“.

Ние само изглеждаме цивилизовани. Всъщност светът е жесток, а хората безжалостни. Те може да ви се усмихват, но зад усмивките им се крие желанието да ви довършат. Хищниците в джунглата убиват, за да се хранят, и само хората убиват за забавление. Дори приятелите ви са готови да ви ударят в гръб, за да ви вземат работата, къщата, парите, жената, дори и кучето.

За живота                               

Единственият начин да забогатеете са реализмът и пределната честност. Разделете се със света на илюзиите, който съществува само на страниците на списанията и на телевизионните екрани. Нищо не е толкова лесно, колкото ви уверяват. Животът е трудно нещо и хората получават много сериозни наранявания. Затова, ако искате да спечелите, трябва да сте силни като камък и готови да работите с лакти и юмруци.