Дигиталните Сватби са вече официални в Ню Йорк

Въпреки че от началото на пролетта множество двойки подадоха документи за развод, заради епидемията от коронавирус, това няма да попречи на най-новия сватбен тренд в щата Ню Йорк. Разказваме ви за този иновативен и интересен начин за сключване на бракове.

 

След като няколко държави в Европа вече започнаха да излизат бавно от наложената карантина, хората също се завръщат към нормалния си начин на живот. Макар че това ще се случва поетапно – очаква се всякакви групови и културни събития да започнат чак от 1-ви септември. Което означава, че дотогава всички младоженци, които са планирали да минат под венчилото, трябва да отложат дългоочаквания ден. Но, разбира се, това няма да попречи на някои от влюбените да намерят алтернативи, за да си кажат официално „да“.

Така се стигна до идеята за венчавка от разстояние с помощта на технологиите, а тя започна от американския щат Ню Йорк.

Издавам постановление, с което упълномощавам нюйоркчани да получат разрешително за брак от разстояние и оторизирам съдебните служители да провеждат церемониите чрез видеоконференция.“ – съобщи в Twitter профила си Андрю Куомо, губернатор на щата.

Изявлението на политика, който доби огромна популярност в последно време, предизвика множество реакции в социалните мрежи: някои го обвиниха, че е действал прибързано, а останалите приветстваха действията му. По този начин хем може да се угоди на желанието на влюбените, хем да се избегне опасността от директно заразяване, ако някой от бъдещите съпрузи е станал неволен носител на COVID-19.

Две от приложенията, през които ще може да се извършва тържествената церемония, са Zoom и Houseparty:

– Zoom Video Communications, Inc., със седалище в Сан Хосе, Калифорния, е апликация за видеотелефония и онлайн чатове. Основана е от американо-китаеца Ерик Юан и се използва главно за телеконференции, телекомуникации и обучение на разстояние.

– Апликацията Houseparty позволява групови видео чатове през мобилни и настолни устройства. Основана е от Бен Рубин, а централния ѝ офис се намира в Сан Франциско, Калифорния.

Впрочем щатът Ню Йорк бе последван, колко и странно да ви звучи, от Обединените арабски емирства. Неотдавна държавата в Близкия изток също разреши на своите жители да си разменят сватбените обети докато младоженецът и булката са „на линия“.