Диаманти, злато и лукс – да притежаваш автомобилен ключ за 563 000 долара

Дубайската компания Awain създаде автомобилен ключ Phantom за 563 000 долара. Ключът е украсен по периметъра с диаманти с тегло 34.5 карата всеки, а металните му части са изработени от 18-каратово злато.

Awain’s Phantom може да работи с модели на Bugatti, Bentley, Aston Martin, Lamborghini, Maserati, Maybach, Rolls-Royce, McLaren, Porsche и Mercedes-Benz. Към момента все още не е известно колко броя луксозни ключа ще произведе компанията, поясняват от Motor Authority. Процесът по изработката на уникалния ключ е близък до този на бижутата, методът е скъп и изисква изключителна прецизност.

Phantom има множество опции за персонализиране, както и няколко стандартни функции. Освен диамантите, към дизайна му могат да се монтират различни скъпоценни камъни. Вътрешната част предлага опции за дървени покрития и няколко кожени избора в различни цветове.

Досега най-скъпият автомобилен ключ в историята бе този от 2016 година за суперавтомобила Koenigsegg Agera на стойност 250 000 долара. Awain’s Phantom има и по-нискобюджетни версии на стойност между 100 000 и 55 000 долара като и двата варианта съдържат по-малко диаманти, но също са със златно покритие.