CNN класира Пловдив сред най-красивите, но слабо посещавани градове в Европа

Скорошен материал на CNN, представи 20 от най-красивите европейски дестинации, които не са пренаселени от туристи. И Пловдив, един от най-красивите градове в България и европейска столица на културата, е част от класацията.

Според изданието свръх-туризмът не показва признаци за спад при най-известните дестинации в Европа, затова хората все по-често търсят скрити места, които привличат по-малко посетители.

Ако и вие желаете да пътувате някъде в Европа, без да се налага да се блъскате с огромни тълпи от правещи си селфи туристи, вижте избора на най-красивите европейски градове, които са слабо посещавани. Пловдив е представен като най-древния обитаем град в Европа и като европейска столица на културата за 2019 г. Американската телевизия посочва за най-големи забележителности в града римския амфитеатър и Небет тепе със своите хилядолетни тракийски останки.

Други дестинации в класацията с потенциал в туризма, до които се нарежда и родният Пловдив, са Торино, Италия; Трондхайм, Норвегия; Анкара, Турция; Дебрецен, Унгария; Клуж-Напока, Румъния; Ереван, Армения; Минск, Беларус; Тбилиси, Грузия; Вроцлав, Полша; Берн, Швейцария; Абърдийн, Шотландия; Малмьо, Швеция; Прищина, Косово; Сараево, Босна и Херцеговина; Хага, Холандия; Антверпен, Белгия; Аархус, Дания; Норич, Англия и Орандж, Франция.