Bugatti Chiron Sport W16

Като достоен наследник на емблематичния Вейрон, Bugatti Chiron е истинско чудовище на пътя. Неговият 8.0-литров 16-цилиндров двигател е обграден от четири турбокомпресора и изпомпва близо 1500 конски сили.

 

Сякаш това не беше достатъчно, защото неотдавна Bugatti представи тапицерия Sport, която е с 18 килограма по-лека от „обикновения“ Chiron, благодарение на широкото използване на въглеродни влакна. Колата се води в класацията Hyper Car, от тип купе с две врати. Ускорението от 0-100 км/ч. е за невероятните 2.2 секунди. Високи скорости от порядъка на 300 км/ч. автомобилът постига в рамките на 13 секунди, а максимална скорост е ограничена на 420 километра в час.

Турбо двигателят W16 от 1500 к.с. остава непроменен, скоростната кутия е 7 степенна автоматична с двоен съединител,настройките на шасито и окачването са затегнати и е въведено векторизиране на въртящия момент. Колкото до 18-те килограма, те бяха спестени чрез използването на нови компоненти, като уникалните чистачки от въглеродни влакна. Bugatti Chiron Sport визуално се отличава от стандартния Chiron по поръчковите леки сплави, черна анодизирана алуминиева гарнитура и нов четворен ауспух на задните тръби. Числото „16“ (представляващо 16-те цилиндъра) също е изписано на предната решетка.

Цената на това спортно надграждане е около 200 000 британски лири, с което Chiron Sport стига до цената от 2.7 милиона паунда във Великобритания.