Bugatti Centodieci: цена от 10 млн. долара и само 10 екземпляра

Новото Bugatti ще е най-мощнотo произведено досега от бранда .

Bugatti представи своя най-нов автомобил по случай 110-годишнина от основаването на марката. Моделът Centodieci пресъздава дизайна на EB110 от 90-те години, но по-любопитно е, че ще се търгува на цена от 10 млн. долара. За непосветените сумата може да звучи твърде внушително, но всъщност тя е доста под тази за модела La Voiture Noire, който вече се продава срещу 18.7 млн. долара, въпреки че не е завършен.

Вдъхновен от историческия автомобил, Centodieci надскача всички граници на въображението със спиращото дъха изпълнение и пионерския си дизайн. С модерна интерпретация на класическата форма и с емблематичния двигател W16, Centodieci транспортира EB110 в изящно ново хилядолетие. Десетте автомобила с ограничено издание се отличават с перфектната си  елегантност и скулптурна красота, което превръща Centodieci в истинско  произведение на изкуството.

Моделът разполага с 8-литров W16 двигател с допълнително въздушно охлаждане, за да подпомага работата на 1600-те конски сили, които изстрелват колата от 0 до 100 км/ч за 2.4 секунди.

Максималната скорост на суперавтомобила е 380 км/ч, но не защото с това се изчерпват възможностите ѝ, а защото такива са мерките за безопасност, при които човек би имал възможност да управлява този звяр на четири колела. Инженерите са се постарали да олекотят шасито с въвеждане на още повече карбонови елементи от Chiron. Centodieci е с 20 кг. по-лек от предшественика си.