BMW Individual M850i Night Sky Edition

Автомобилът беше изложен буквално преди броени дни на международният Showroom в Дубай. Уникалният луксозен спортен бегач въодушевява с уреди за управление, изработени от метеоритен материал, извънземни структури на повърхностите, осветени изображения на звезди на средната конзола и 3D Print компоненти. С други думи BMW Individual представя едно ново измерение на ексклузивността по отношение на дизайна и избора на материали.

От над 25 години в BMW Individual Manufaktur в Гархинг до Мюнхен се създават висококачествени решения за оборудването, изключителни специални модели и спиращи дъха уникати – с неподражаем дизайн, облагородени с най-фините и ценни материали на света. Сега специалистите по индивидуален стил излизат извън земните предели и вкарват звездното небе в автомобила, като с това разкриват едно ново измерение на ексклузивността.

Въодушевлението от безкрайните простори на Вселената се отразява и от осветените изображения на звезди на средната конзола и вдъхновения от небесни тела дизайн на повърхностите на декоративните елементи, облегалките на седалките, спирачните дискове и външните детайли на луксозния спортен автомобил.С обработката на материали, които буквално са от друг свят, BMW Individual Manufaktur създава една колкото иновативна, толкова и уникална естетика, с което за пореден път измества границите на възможното при оформлението на интериора на един автомобил. В допълнение към интеграцията на метеоритен материал върху уредите за управление, оформлението на множество елементи в интериора и екстериора на спортния автомобил е ориентирано към визия, която в естествена форма се среща в извънземните обекти. Избраните за това компоненти са с характерната за метеоритите видманщетова структура.

Корпусите на външните огледала, предният сплитер на страничните въздухозаборници отпред, средната решетка и рамките на Air Breather на предните странични панели също са с характерната за метеоритите структура.Комбинация между ноу-хау от моторните спортове и компетентност в производството: иновативните, екстремно леки спирачни апарати с бионичен дизайн са изработени по технологията на 3D печат.Иновации за индивидуалност: кожена тапицерия с Tricolor дизайн и LED осветление на изображенията на звезди на средната конзола.Лаковото покритие на BMW Individual M850i xDrive Купе Night Sky също допринася за вълнуващото му излъчване. Специалното лаково покритие постига експресивното си въздействие благодарение на комбинацията между два цвята. Основният тон на екстериора е черен неметалик.

Колата е изключително динамична с 8-цилиндровия си двигател с мощност 530 к.с., настроеното на състезателната писта окачване и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive автомобилът гарантира едно ново изражение на спортния дух, емоционалността и типичната за марката радост от шофирането в луксозния сегмент. Благодарение на успоредните разработки с BMW M8 и създадения за състезания за издръжливост автомобил BMW M8 GTE BMW M850i xDrive Купе разполага с перфектно съгласувана цялостна концепция за въодушевяващи динамични характеристики.

Високотехнологичните системи за контрол на окачването осигуряват изключително широк диапазон между спортен дух и комфорт. Благодарение на това динамичният потенциал е комбиниран с изключителна пригодност за всекидневието и за дълги пътувания.