BMW ACS8 Schnitzer – карбоновият бегач

Това не е обикновенно M8. Става дума за състезателна серия на BMW8, която се чува доста тежко благодарение на AC Schnitzer. Това е име, което несъмнено сте виждали неведнъж онлайн, наред с модифицирани BMW-та с главозамайващи фигури и мощни двигатели.

ACS8 е базирана на BMW M850i, с двойно турбо и бензинов V8 генериращ 530 конски сили, което е две стъпала под тунинга от Schnitzer.

Колата може да се похвали с цял набор от допълнителни подобрения надграждащи M8. Акцентите са надстройка на мощността – от 530 конски сили до 620 к.с. и новите четворни изпускателни тръби на ауспухът, както и деликатно ръчно изработени 20-инчови джанти. Налице са и нов спойлер, странични маски, дифузьор и нови гуми за скорости над 300 километра в час. Има и сравнително лека настройка на окачването, намаляваща височината на колата с около 20 мм и сензори, които не позволяват удар в движение.

Задвижването е на четирите колела, а при всяко натискане на бутона „Start Engine“ ще задействате алармата на съседа, заради шумната изпускателна система. Автомобилът разполага с много електронни настройки и интелигинтни системи, но ако намалите малко интензитета им ще усетите заплашителен намек от задната ос за приплъзване в неясна посока. Има дори въглеродни вентилационни отвори, които са добавени зад предните колела и отгоре на задните крила…, иначе казано карбонът е в изобилие.

Ъпгрейдите обаче не са евтини и ако искате вашия i8 да изглежда като AC Schnitzer цялостната конверсия ще ви струва около 40 000 паунда, като сумата не включва екстериора. Поотделно, Повечето от по-големите въглеродни части струват над 4 000 паунда всяка и дори, ако да искате само пружините плюс настройката на колелата и гумите, ще похарчите почти 10 000 паунда. Като цяло цената с всички екстри може да надхвърли 200 000 паунда.

 

.