BMW 4 Concept беше представен във Франкфурт

Появата на двувратата версия на BMW 3-Series се очаква през 2020-а, но още отсега баварците намекнаха как ще изглежда бъдещия модел. На автосалона във Франкфурт компанията представи купето BMW Concept 4, при което виждаме нова конфигурация на решетката на радиатора – един от най-обсъжданите елементи от дизайна на марката напоследък.

Оформлението й е повлияно от историческите модели на компанията – 328 Coupe и 3.0 CSI, но това не беше убедителен аргумент за всички.Естествено, Concept 4 подсказва какво да очакваме от следващата 4 серия Coupe, както и очакваното i4.

За разлика от показания по-рано BMW Vision iNext в случая двете части на решетката не са слети, като в компанията са убедени, че този подход ще се хареса на клиентите на марката. Не е ясно, кои точно елементи от Concept 4 ще получи бъдещото серийно купе 4-Series, но се очаква динамичният силует, удълженият преден капак, тясната оптика и задните L-образни светлини да останат. Впечатление правят екстравагантните 21-цолови джанти, тесните странични огледала и масивният дифузьор.

Напоследък са на мода големите ребра на решетката – новата 7 серия и Х7 са примери за това, с което BMW успява да провокира. Същото важи и за дизайна на фаровете, както и за линиите на каросерията. Все още няма информация зазадвижването, но се очаква както задно предаване, така и 4х4 и гама от четири и шест-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели.

И разбира се, електрическа версия. А ако част от дизайнерските решения от Concept 4 бъдат пренесени и при М4, дизайнът му най-вероятно ще е повече от агресивен. Колата изглежда иновационна и стилна, при това със сигурност ще е по-пъргава, но с преувеличени пропорции на визията от към фронталната част. Засега липсва информация за техническите характеристики и интериора на баварският Concept. Очаква се те да бъдат идентични с тези на топ-версиите на седана 3-Series.