Бизнес идеи, които никога не биха ви хрумнали

Много често предприемачите не успяват да открият нова идея за бизнес, който да се радва на популярност и да носи гарантирани доходи. Впрочем търсенето ражда предложенията. Затова е важно човек пръв да забележи празната ниша. Съществува и друга закономерност – най-успешен е бизнесът, основан на някакво хоби.

 

Медузите като домашните любимци

Основателят на Jellyfish Art – биологът Алекс Ендън, изучавал медузите и забелязал нарастващ интерес и търсене на тези необичайни животни. За да открие бизнеса си по продажба на медузи като домашни любимци, Алекс инвестирал 50 хил. долара. Изхарчил ги за специални аквариуми, всичко необходимо за отглеждането на медузите и онлайн магазин. Ендън не само успял да възвърне инвестициите си, но и да спечели от  продажбата на медузи и свързаните с тях продукти около половин милион долара.

Фургон за сватби

Страхотна бизнес идея се родила в светлите умове на жителите на Лас Вегас – Анди Гонсалес и Джеймс Кас. Двамата открили собствена ниша в препълнения пазар за организиране на сватбени церемонии – сватбен фургон. В него Гонсалес и Кас са изградили импровизиран параклис и предлагат няколко места  за случване на събитието: в хотели и казина на булевард „Лас Вегас“. На уебсайта на компанията можете да изберете датата на сватбата и предпочитаните опции. Кратката 10-минутна процедура за полагане на подписите струва само 10 долара, пълната церемония – 129 долара.

Съвети за печалби от лотарията

Домакинята Каролин Уилман обичала да се забавлява като участва в игри на лотарията. Често се случвало да печели затова  й хрумнало да разработи система, с която да научи и другите да печелят. Както, разбира се, да получва доходи от това. През 2006-а Улман издала книгата „Не можеш да спечелиш, ако не опиташ“. Създала и интернет магазин, в който покрай наръчника със съвети се продават и различни атрибути за привличане на късмета, включително магическите кристали на Каролин.  Казват, че нейната бизнес идея е помогнала на хората да спечелят от лотрийни игри около 1 млн. долара.

Скулптури от сирене

Скулпторката Сара Кауфман е превърнала хобито си в бизнес, който й носи добри приходи. Тя издълбава скулптури от сирене чедър и рокфор. Интересът към млечните продукти се събудил в нея на 16-годишна възраст, когато работила известно време във фирма за производството на сирене. Услугите, които предлага Сара се радват на голяма популярност и търсене за различни събития и тържества.

Взъглавнички със зърно

Бившата домакиня и настояща преуспяла бизнес дама Ким Левин, спечелила милионите си благодарение на спа-възглавнички. Тя забелязала, че царевицата запазва най-дълго топлината сред зърнените култури. Затова започнала да пълни с тях въглавнички, които имат отличен терапевтичен ефект: облекчават болката в мускулите и подпомагат релаксирането. Отначало ги правела за подарък на приятели и познати, след това получила поръчка от цял хокеен отбор. Когато търсенето нараснало Ким патентовала идеята си и започнала да пълни възглавничките не с фуражна царевица, а с царевични семена, които имат по-добър аромат и качество. Сега стоката й се продава в 50 американски щата.