Бившият собственик на Honey се сдоби с имение за 60 млн. долара

Джордж Руна, съоснователят на базираната в Лос Анджелис компания, вече може да се похвали с невероятния си нов имот „Sky Garden“. Ето какво представлява той.

 

 

Красивата къща се намира в един от най-елитните квартали на Града на ангелите – „Бел Еър“, който мнозина холивудски знаменитости са избрали за свой дом – Елизабет Тейлър, Джей Зи и Бионсе, Дженифър Анистън, Алфред Хичкок и др. Тя е проектирана от южноафриканската фирма SAOTA и, въпреки че все още няма официални фотографии на имението, в уебсайта Business Insider бяха публикувани няколко рендъра (компютърно генерирани изображения).

Луксозното жилище от 21 хил. кв. фута разполага с 9 спални, 14 бани, отделна къща за гости и 4 кухни, според информация на The Wall Street Journal. Освен това има и уелнес център с фитнес, сауна и парна баня, а навън се разположени „безкраен“ басейн, барбекю, бар и зона за отдих. Каменните и мраморни облицовки също са неразделна част от интериорния и екстериорния дизайн.

Но откъде Джордж Руна успя да намери достатъчно пари, за да купи този архитектурен шедьовър?

Раян Хъдсън и Джордж Руна.

Всичко започва през 2012-а, когато Джордж Руна заедно с колегата си Раян Хъдсън основават компанията Honey Science Corporation. Тя поддържа и управлява специално разширение за интернет търсачките Google Chrome, Safari, Firefox, Opera и Microsoft Edge, което се занимава с търго: създаване на специални онлайн купони, уведомяване на клиентите за евентуални бъдещи намаления на някои продукти, при извършена покупка Honey споделя част от комисионата си с купувача и има добре разработена програма за връщане на пари в брой.

По този начин фирмата на Раян и Джордж се развива блестящо, достигайки около 17 млн. месечно активни потребители, над 1 млрд. спестени долара от покупки и партньорство с над 30 хил. онлайн търговци на дребно през последната година. И така през ноември 2019-а известната онлайн платежна система PayPal купи Honey срещу 4 млрд. долара и я контролира изцяло от 6-ти януари. Впрочем това е една от най-скъпите придобивки на PayPal.