Бионсе лансира новия си визуален албум по Disney +

Неотдавна ви разказахме, че на Бионсе ѝ предстои да подпише нов договор с компанията „Уолт Дисни” за три проекта на обща стойност 100 млн. долара. По всичко личи, че договорът е вече подписан, а единият от проектите дори е готов, като датата на излизането му бе обявена преди няколко дни. Ето за какво става въпрос:

 

Предстоящият музикален шедьовър е озаглавен „Black Is King“ (Черният е крал) и ще бъде достъпен за стрийминг от 31-ви юли по платформата Disney+. Проектът е вдъхновен от игралната версия на „Цар лъв“ (2019), където Бионсе озвучи персонажа на лъвицата Нала в оригиналния английски дублаж. Звездата от Тексас, която е също силно повлияна от работата по римейка на анимационната класика, участва във всеки аспект от създаването на „Black Is King“, работейки като сценарист, директор и изпълнителен продуцент.

Музикалната творба представлява празнични мемоари, фокусиращи се върху житейския опит на чернокожите хора, обединяването на култури и споделените вярвания на различните поколения. История за хора, изстрадали много, но притежаващи невероятен дар и целенасочено бъдеще.“ – гласи резюмето на „Black Is King“.

Тези уроци на времето са разкрити и отразени чрез гласовете на чернокожите в наши дни, които са по-силни отпреди. „Black Is King“ е утвърждаване на велика цел, с пищни визуализации, които празнуват черната устойчивост и култура. Филмът подчертава красотата на традицията и постиженията на чернокожото население на земята.“ – продължава афишът.

Кадър от предстоящия филм.

Оттук можете да видите трейлъра на „Black Is King“ – https://www.youtube.com/watch?v=WRTbOtJ-K_w .

Впрочем, мнозина предполагат, че предстоящият визуален албум на Бионсе е повлиян и от сегашните антирасистки протести, които заляха Съединените американски щати след убийството на Джордж Флойд. Освен това съпругата на Джей Зи е известна с филантропската си дейност и борбата си за по-добър живот на цветнокожото население на Щатите. Потвърждение за това е и последният ѝ сингъл – „The Black Parade“ – лансиран на 19-ти юни.

Датата не е избрана случайно – малко след края на американската Гражданска война, на 19-ти юни, 1865-а, в щата Тексас робството е най-сетне отменено. Това поставя началото на официалния празник, познат като Денят на еманципацията, Денят на свободата или Juneteenth. Той на свой ред по-късно служи за опора на афроамериканското движение за граждански права, заляло Щатите през 60-те години на ХХ век.

Мартин Лутър Кинг, един от водачите на Афроамериканското движение за граждански права.