Special Weekly

<Без рубрика>

Mercedes-Maybach S 650 – горещ полъх на лято

S 250 9b621d98 cd42 4b7b 8ea7 5ad7b5d45789
S 250 e46bffcb 95a3 4f97 8b4b 8bec7107391e

Първият кабриолет на иконичния бранд Mercedes-Maybach шумно отпразнува своя дебют на автомобилното изложение в Лос Анджелис и вече превзема световните пазари. Серията е лимитирана до 300 автомобила с единична цена 300 хил. евро. Подобренията от най-висок клас в интериора правят кабриото още по-специално. Деветте допълнителни концепции за цвят и тапицерията с "плавни линии" са уникални, а изработката на кожения салон е завършена ръчно с перфорации в стил водопад. Разбира се, автомобилът има и много други качества, осигурени от чудовищния 6.0-литров V12 двигател с мощност от 630 конски сили.
Погледът в бъдещето на луксозната марка бе предоставен от Vision Mercedes Maybach 6, а серийният Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet със своята крайна и открита изключителност въплъщава съвременния лукс и представя модерната дизайнерска философия.  

Mercedes-Maybach S 650 е базиран на кабриолетите от S класата и логично е приел характерните й класически естетически пропорции. Сред отличаващите се акценти са динамичният силует с мек покрив и страничните линии, които се спускат елегантно към задната част на купето. Изключителните характеристики на Mercedes-Maybach включват нова предна броня с обновена долна част, както и множеството хромирани апликации, видимо подчертаващи луксозния облик на модела. Емблемата на Maybach е дискретно, но елегантно фиксирана на спойлерите на автомобила. Специални елементи на екстериора са висококачествените 20-инчови ковани джанти на колелата с агресивен дизайн и покритие от бихром.

В интериора, изцяло доминиран от кожата, са подчертани динамичните "плавни" линии в седалките. Наподобяващото водопад оформление на тапицерията на седалките е постигнато с помощта на прогресивни перфорации. Усет към детайла личи и в "диамантения" завършек на страничните облегалки, както и в ауспусите стил "Будапеща". Уникалните декоративни елементи са селектирани поотделно за всяка кола в зависимост от цвета и тапицерията й. Плавните линии, прецизнo обработeни и фрезовани от майстори в традиционните занаяти, придават триизмерен ефект на тапицерията. Сред другите детайли са дълбоко попиващите стелки, хромирания и надписан с "1 от 300" холдър за чаша, както и воланът с надпис Maybach на долния панел. Присъстват и стандартните за Mercedes-Maybach екстри като AIRCAP, AIRSCARF и фарове Swarovski .

Отделенията за  багаж са елегантни и съответстват по цвят на избрания интериор. Автомобилът е оборудван с изключителната опция за пътуване на MAYBACH – "икони на лукса". Туристическият комплект се състои от два големи куфара пътни и две всекидневни пътни чанти, изработени от оригиналната кожа на вътрешния салон. Те могат да бъдат здраво прикрепени едни към други с ремъци за оптимално използване на пространството в багажника.

И за "десерт" получавате ексклузивно покривало от висококачествена тъкан в мек цвят, с диамантени орнаменти и бродирана емблема на Maybach. Собственикът на "1 от 300" става притежател и на сертификат, подписан лично от д-р Дитер Зетше, директор на Daimler AG и ръководител на Mercedes-Benz Cars.