Bentley Continental GT 2020 е сериозен конкурент в луксозния клас на спортните коли

Има няколко причини, поради които си струва да помислите за Bentley Continental GT. От една страна, той е напълно преработен за 2020-а, като получава по-мускулест външен вид, по-силна производителност и повече функции, поддържайки същевременно изключително високи стандарти за изработка. Bentley предлага спортен лукс на най-високо ниво и изисква малко по-скъпа поддръжка, но крайният резултат оправдава вложените средствата.

 

В разредения напоследък пазар на бензинови агрегати малко автомобили са достойни за сравнение с Bentley Continental GT за 2020 година. Сред тях е най-прекият му конкурент – Rolls-Royce Wraith, с начална цена доста над 300 000 долара. Другите спортни купета са Porsche 911 Turbo S и Mercedes-Benz AMG S-Class Coupe. Тези модели имат добро представяне, но са далеч от непоклатимата привързаност на Bentley към разкоша и изобилието в интериора.

Тъй като двигателят W12 не предлага драматично надграждане на модела от самото начално, новото Bentley произвежда 626 к.с. и ускорява до 100 за време от 3.3 секунди, което го прави пряк конкурент на топ флагмана на Porche – Panamera Turbo S E-Hybrid (681 к.с.)

Bentley Continental GT 2020 е първокласно луксозно купе за четирима пътници, което се предлага и като кабриолет. Неговите две нива на оборудване се отличават предимно с двигателите си: Continental GT V8 и Continental GT, който получава 12-цилиндров двигател и най-голяма мощност. Луксът в кабината идва от всичко, което носи значката на Bentley. Интериорът е облицован с ароматна кожа и фурнир от фино дърво, а почти всичко в Continental GT може да се персонализира- срещу съответната цена.

Дизайнерите на Bentley обмислят внимателно детайлите и всеки път зад волана се разкрива приятен сюрприз, като например умело нарязани копчета за управление и двойно зашитите диамантени шарки на седалката. Цените на разновидностите на новото Coupe варират между 202 500 до 228 800 долара, като последната стойност е за кабриолета на марката.