Audi SQ8 TDI: Спортен автомобил, Coupé и SUV в едно

Прогресивен дизайн, мощен двигател, технология за постоянно задвижване на четирите колела quattro и изобилие от комфорт за пасажерите – с Audi SQ8 TDI ще насладите на една необикновена комбинация от coupé от висш клас, емоционален спортен автомобил и просторен SUV. Богатото серийно оборудване в областта на инфо-развлекателните системи допълва впечатляващата обща картина.

С множеството си S-специфични елементи Audi SQ8 TDI подчертава по категоричен начин спортната същност на своя характер. Могъщата предна част се откроява със специална S-предна броня, изцяло боядисана в цвета на автомобила. В осмоъгълната предна решетка Singleframe се забелязват двойни вертикални ламели, а прогресивно оформените странични въздухозаборници са решени в матово титаново черно. В страничния изглед на автомобила на преден план излита динамичния силует, напомнящ на спортно coupé. S-специфичните странични прагове и 21-цоловите колела допълнително подчертават спортния характер на Audi SQ8 TDI. Като опция могат да бъдат поръчани 22-цолови колела и боядисани в червено спирачни апарати. В задната част доминира хоризонталният език на формите, подчертан от простиращата се по цялата широчина на капака светлинна ивица, S-специфичния дифузор и четирите ауспухови накрайника.

Audi SQ8 TDI се задвижва от 4.0-литров TDI-двигател (комбиниран разход на гориво: 7.8 л/100 км; комбинирани емисии въглероден диоксид: 205-204 грама на километър. Битурбо V8-агрегатът генерира 320 кВт (435к.с.) мощност и разполага с максимален въртящ момент от 900 нютонметра. Серийният електрически задвижван компресор подпомага работата на турбокомпресора и се грижи за изключително добро представяне при ниските обороти, както и за максимално хомогенно разгръщане на мощността във всички оборотни режими. Автомобилът се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди, а ограничената по електронен път максимална скорост е 250 километра в час. Серийната 48-волтова Mild-Hybrid-система намалява разхода на гориво, спомага за регенерирането на енергия и дава възможност за временно изключване на двигателя при движение без натоварване в т.нар. режим на реене.

Ергономична концепция, оказваща пътя към бъдещето, широк набор от оборудване в областта на инфо-развлекателните технологии и предлаганите като опция функции на Audi connect – ето както Ви очаква в Audi SQ8 TDI. На 12.3-инчовия дисплей с висока разделителна способност на серийния Audi virtual cockpit се прожектират всички важни прибори като оборотомер, скоростомер, часовник, индикатор за горивото и оставащ пробег до зареждане. Серийната върхова версия на инфо-развлекателната система MMI Navigation plus с MMI touch response с двата си големи екрана в областта на централната конзола е входен билет за един нов дигитализиран свят.