Audi RS3 2021

Новият Ауди S3 е изцяло базиран на подобния свеж А3 седан. Въпреки че и двата автомобила ще бъдат задвижвани от 2.0-литров четирицилиндров двигател с турбо, S3 изкарва мощност от 306 конски сили. Освен това спортния хечбек получава понижено и по-агресивно настроено окачване, нови по-здрави спортни седалки с Grip система, специална решетка и четири накрайника за изпусквателната система.

 

Всички модели S3 ще се предлагат с 2.0-литров четирицилиндров двигател, седемстепенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела на Audi Quattro. Тази настройка е подобна на последното поколение S3, което достигна 100 км/ч. само за 4.5 секунди на тестова писта. Благодарение на 18 конски сили върху тези от предишния S3, се очаква моделът 2021 да бъде и по-бърз.

Кабината на колата е почти идентична с новата A2 от 2021г., но добавя някои по-екстремни стилистични елементи като спортни седалки с ватирани кожени вложки и волан с плоско дъно. Ауди S3 ще получи същия селектор за превключване на предавките като A3. Автомобилът е компактен седан, така че не очаквайте настаняване подобно на лимузина.

Докато стандартният A3 се предлага с 10.1- или 12.3-инчов инфоразвлекателен сензорен екран, очаква се по-скъпият S3 да предлага по-големия дисплей като стандарт. Също така вероятно ще бъде със стандартния цифров дисплей на Audi Virtual Cockpit, Apple CarPlay, Android Auto и навигацията в таблото.

Audi не публикува пълни подробности за стандартните и опционални функции на S3 към момента. Стартовата цена на този малък и пъргав хеч започва от 45 000 долара.