Астрологът Гал Сасон в ролята на зодиакален адвокат

Астрологията ни прави по-толерантни. Научавайки повече за отделните зодиакални знаци, по-лесно се примиряваме с някои техни качества, които принципно могат да ни извадят от равновесие. Тези техни черти от характера са свързани с определената им роля в живота и не трябва да им се сърдим.

 

 

Това бе основното послание на лекцията на Гал Сасон, която световноизвестният астролог изнесе на 47-ия Софийски международен панаир на книгата, приключил късно снощи. А по-конкретно Сасон изброи характерните черти на всеки зодиакален знак, които често дразнят останалите.

Гал Сасон

Започна ударно – с агресивните и много напористи Овни. Мисията в живота им обаче е тъкмо такава – да разтърсват здраво околните като стар будилник, захлупен в желязна кофа. Идват с началото на пролетта, когато природата се пробужда и трябва да ни извадят от зимния сън.

Телците, като се заинатят, нищо не може да ги убеди да отстъпят и крачка. Но те крепят небето върху плещите си и без тях Уран ще падне върху Земята. За тях са много важни  парите, просто защото знаят, че истинското изкуство – онова, което остава за следващите поколения, струва скъпо. Все пак някой от зодиакалните знаци трябва да държи и на материалните неща.

Близнаците са смятани за повърхностни, но, всъщност, трябва да знаят от всичко по малко, тъй като мисията им е да са медиатори.

Раците са дразнещо емоционални и загрижени, но то е, защото ролята им в живота е да се притесняват за околните сякаш са техни майки. Дори и да става дума за 60-годишен мъж – 90-годишната му майка ще продължава да се притеснява за него и да му задава същите въпроси, които го е питала, когато е бил на шест.

При Лъвовете най-дразнещото качество е, че се държат като деца, които много искат вниманието ви. „Това е като да живеете с кино звезда” – обясни точно и ясно Гал Сасон.

Девите са толкова досадни с перфекционизма си, че са идеални за хигиенистки. Няма да имат и никакви затруднения да пишат какви съставки и по колко процента се съдържат в хранителните продукти.

„На нас това може да ни се струва излишно, но да попитаме някой алергичен” – посъветва Сасон.

Везните са до такава степен обсебени от естетическото си чувство, че постъпките им невинаги са особено уместни. И тук Сасон разказа следната история – представител на този зодиакален знак дарил червила на жени, оцелели от Освиенцим. Получил хиляди критики, но много от жените му благодарили. Той им върнал силата – женствеността.

Скорпионите са толкова вглъбени и задълбочени, че понякога си мислим, че ни кроят нещо зад гърба – че са подли и потайни. Напротив. Те са идеални за психотерапевти – на тях може да им се довери всичко, без да се притесняваме, че ще го разкажат на останалите.

Стрелците тичат непрекъснато от едно място на друго, но за тях е в сила библейската мъдрост „Никой не е пророк в собствената си страна”. Заради това не се задържат на едно място и в чужбина имат повече успехи, отколкото в родината си.

Козирозите са дразнещо пестеливи и непрекъснато мрънкат, когато някой закъснее. Но не трябва да им се сърдим – те са родени под знака на Сатурн/ Кронос, символизиращ времето, и то в най-мразовития месец – януари, когато и дърво, и камък се пука от студ. Тогава, ако не са те, кой ще ни контролира да не унищожим всички запаси от храна?!

Водолеите са странни хора, но това им е мисията – да са странни, луди и гениални. Като Моцарт, чиято музика днес се препоръчва да се пуска дори на бебета.

Рибите винаги закъсняват, но защото обичат да си поспиват и мечтаят. Рибите са мистици с богато въображение.

„Има една Риба, която сънува и всички ние сме част от съня й. Как тогава сънят може да се оплаква, че има сънуващ?” – попита астрологът.

 

А после, за да не го изгонят от залата, даде пример с легендата за хиндуисткия бог Вишну, който спи върху вода и сънува човечеството.

Хиндуисткият бог Вишну

А дали епизодът Гал Сасон разказва за зодиакалните знаци е приятен сън или просто кошмар, оставаме на преценката на читателите.