Aston Martin Vantage – моделът използва силният V8 двигател от AMG

Британският производител Aston Martin показа най-новия си автомобил Vantage. Наследникът на култовият модел е претърпял значителни промени в конструкцията и в интериора си.

 

Автомобилът е на базата на подобреното шаси от DB11, а с допълнително доработената структура, новият модел е със 136 кг. по-лек. Мощността от 503 к.с. и 685 Нм въртящ момент се постига от 4.0 литров V8 агрегат на AMG с две турбини. Налице е и 8-степенна автоматична скоростна трансмисия, като не е изключено да бъде достъпна и ръчна такава. Така топ скоростта e 315 км/ч , а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.5 секунди.

Интериорът на новият Vantage напомня на DB11, но седалките са проектирани с по-добра динамика за шофиране. Налични са и безключово отваряне на автомобила, Start/Engine бутон, асистент за паркиране, точка за достъп до Wi-Fi и 8-инчов дисплей. Пакетът Sports Plus Pack включва подсилена конструкция на седалките, елементи от Carbon и Racing волан. Новият Vantage е първият модел на компанията, оборудван с електронен заден диференциал. Той разполага и с адаптивно окачване, предлагащо три режима на работа: Sport, Sport Plus и Track.

В екстериора марката е запазила познатите линии на каросерията. Предният сплитер е конструиран да насочва въздушния поток под автомобила. За рационалното продължение на потока са изградени допълнителни отвори в дъното. Отзад са налични дифузьор и спортен заден капак за допълнителна притискателна сила.Стартовите цени са 125 000 паунда за Великобритания и около 160 000 долара за САЩ.