Aston Martin DBS OHMSS Edition

Открай време колите на Джеймс Бонд са версии на супер бранда от острова – Aston Martin. Агент 007 винаги е разчитал на моделите на най-прочутата спортна марка на кралството.

На вниманието на по-богатите почитатели на марката, които искат да се почувстват като Джеймс Бонд, вече е налице специална лимитираната серия Aston Martin DBS OHMSS (On Her Majesty’s Secret Service) Superleggera Special Edition.

Сложната и почти неразбираема за непосветените абревиатура OHMSS в названието на модела,  лесно би могла да бъде дешифрирана от супер агените с перфектни шпионски умения. Става дума  за On Her Majesty’s Secret Service – заглавието на 6-ия филм за суперагента 007, излязъл на голям екран точно преди половин век. По-любопитното е, че в случая  Aston Martin демонстрира една нова стратегия, чиято цел е да изкуши каймака на богатите фенове на едноименната лента.

Именно в този филм на мястотот на класическия и изискан Aston Martin DB5 в поредицата се появява моделът DBS. Под капака на Aston Martin OHMSS DBS Superleggera Special Edition се намира 5.2-литровият twin-turbo V12 двигател, който е поставен ниско и колкото е възможно по-назад в шасито, за да оптимизира центъра на тежестта и разпределението на теглото. Този високопроизводителен двигател развива 725 конски сили при 6500 оборота в минута и 900 нютон метра от 1800-5000 оборота в минута. Детайлната настройка на чудовищният V12 и стратегията за изпускане на въздух с активни клапани гарантира, че DBS Superleggera има категоричен и мощен звуков характер, особено в по-агресивните динамични режими, като същевременно запазва нивото на изисканост и в градска среда, което допълва ролята му на съвършен Super GT.