Apollo Intensa Emozione в серия от едва 10 бройки

Apollo Automobil – наследник на небезизвестната компания Gumpert, разпространи информация за най-новия си впечатляващ проект, наречен Intensa Emozione или накратко IE. От компанията коментират, че екзотичният суперспортен автомобил, който представлява изцяло нова разработка, има собствен стил и облик, като обещава да предложи на бъдещите си собственици модерно, но и носталгично и неподправено изживяване за сетивата.

Интересен момент при футуристичното Apollo Intensa Emozione е, че при него са използвани доказали се във времето силни черти, а думите турбо и хибридно задвижване не фигурират. Двигателят на автомобила е V-образен, дванадесетцилиндров с работен обем от 6.3 литра и обещава максимална мощност от 780 кс и максимален въртящ момент от 760 Нм, развъртайки се до 9000/оборота в минута. С три препрограмирани в електронния си управляващ блок режима на поведение – Wet, Sport, Track, моторът е комбиниран с шестстепенна секвенционална предавателна кутия.

С основни габарити дължина 5066 мм, ширина 1995 мм и височина от само 1130 мм, Intensa Emozione е с отстояние от пътя от само 6 сантиметра (в спортен режим) и 10 (в стандартен).

Apollo Intensa Emozione, от който ще бъдат произведени само 10 бройки, всяка от които ще струва  минимум 2.3 милиона евро, е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 2.7 секунди и да развие максимална скорост на движение от 335 километра в час.