Алтернативи за зимната почивка

Ски курортите са най-популярният, но далеч не единственият начин да си починете през зимата. Представяме ви алтернативни маршрути за предстоящата ви ваканция, които със сигурност ще помните дълго. Ето какво препоръчваме да направите тази зима:

 

Да се къпете в термалните извори на Исландия

Зимата е най-доброто време за къпане в исландските термални извори. На 38 километра от Рейкявик се намира геотермалният курорт Blue Lagoon, оформен около комплекс от естествени басейни. Температура на водата през цялата година е около 37-40 градуса. Освен  че горещите извори са невероятно красиви, водата в тях има лечебни свойства (включените в състава й минерали, морска сол и сяра помагат при кожни заболявания).

Струва си да се погрижите предварително за резервирането на стая в хотела – желаещите да прекарат няколко зимни дни на едно от най-красивите места в света и да видят Северното сияние са предостатъчно.

 

Да посетите зимния карнавал в Квебек

През първата половина на февруари в Квебек, Канада се провежда зимен карнавал – един от най-големите сезонни фестивали в света, който всяка година привлича около един милион гости. През 2020-а  Carnaval de Quebec, чиято програма включва над 200 събития в целия град, ще се проведе от 7 до16 февруари. Конкурс за ледени скулптури, костюмирани паради, фойерверки, състезания с кану, плуване в снега – са само част от мероприятията, които със сигурност ще оценят и възрастните, и децата. Площадът „Жак Картие“, където се изгражда огромен леден дворец, по традиция се превръща в център на фестивалите.

 

Да шофирате през замръзнало море в Естония


Всяка година в началото на февруари, когато Балтийско море замръзва, по ледената повърхност се организират пътища, свързващи континенталната част на Естония с островите. Разрешената скорост на движение върху леда е до 25 км/ч или 40-70 км/ч, а задължителната дистанция между автомобилите е минимум 250 метра.

 

Да пренощувате в стъклено иглу в Лапландия

Традиционните саамски жилища -иглу, са изградени от сняг. Но  в лапландския хотел Igloo Village Kakslauttanen, разположен в близост до град Ивало, са решили да съчетаят комфорта с екзотиката, замествайки снега със стъкло. Трудно е да се измисли нещо по-романтично от нощ под звездно северно небе в лъчите на северното сияние. В иглутата има кожени покривала и малка тоалетна, но до сауната и банята трябва да се придвижите на ски, въпреки че се намират наблизо.

 

Да карате ски в Дубай

 

Центърът Ski Dubai, разположен на площ от 22.5 хил. кв. метра, с пет склона с различна степен на трудност и истински сняг, е най-големият в Близкия изток. Тук се намира и най-големият закрит снежен парк в света с много интерактивни атракции за деца и възрастни. Центърът работи целогодишно, цялото необходимо оборудване може да се наеме на място. Иначе казано, ако сте уморени от студа, но не искате да се откажете от зимните забавления – вашата дестинация е  Дубай.