85-годишният Лари Кинг се развежда за осми път

Лари Кинг е на път да разтрогне брака си за осми път. Легендарният  телевизионен водещ иска да се раздели със съпругата си Шон след 22 години съвместен живот. В съобщението че Кинг се развежда за осми път със седмата си жена няма грешка, той просто се е женил два пъти за една от съпругите си.

Осемдесе и пет годишният Кинг вече е подал молба за развод във Върховния съд в Лос Анджелис. Той се запознава с Шон през 1997-а. Двамата се срещат случайно близо до магазин за бижута и според Кинг това променя живота му завинаги. Сватбата им се състоя същата година в Бевърли Хилс. Церемонията събра многобройни знаменитости и приятели на водещия като Джейн Фонда, Тед Търнър и Ал Пачино.

Лари и Шон през щастливите дни на брака им.

Шон е с 26 години по-млада от Кинг. Тя е не само ефектна но и много талантлива жена – още преди брака с журналиста печели известност като модел, певица, актриса, телевизионна водеща и продуцент. Шон ражда на водещия двама синове – Чанс и Кенън Едуард, които сега са на 20 и 19 години. Кенън Едуард е най-малкото и пето дете на Кинг, а раждането му е едниственото, на което е присъствал. Шоуменът стана баща за последен път, когато ена 66 години. Този брак Кинг не винаги е вървял гладко. През 2010-а двойката  се раздели и нещата вървяха към развод, но за щастие три месеца по-късно съпрузите се помириха и прекратиха процедурата за разтрогване на брака.

Лари Кинг е бил женен осем пъти за седем различни жени и с всички, с изключение на Шон, е живял не повече от седем години. Двамата прекараха заедно цели 22 години, така че мнозина бяха сигурни, че именно с тази съпруга легендарният телевизионен водещ ще прекара остатъка от живота си. Това, обаче, очевидно няма да се случи. Все още не е ясно какво е накарало Кинг да подаде документи за развод на 85 години.

Лари Кинг страда от сериозни здравословни проблеми. Преди две години той преодоля рак на белия дроб, а на 25 април получи сърдечен удар.  Водещият дълго време се тревожеше заради проблеми с дишането, затова реши да се обърне към лекар. Но точно преди посещението си в болницата, Кинг претърпя инфаркт с краткотрайно спиране на сърдечната дейност. Животът на журналиста беше в опасност, но благодарение на бързата хоспитализация, лекарите успяха да го спасят. Кинг прекара известно време в интензивното отделение, но след това бе изписан от болницата и изпратен да се възстановява у дома.

Лари Кинг и бившата му съпруга Джулия Александър.

Съдейки по броя на браковете в живота на Лари Кинг, сватбите и разводите са основното му хоби. Първият път се жени много рано – на 19-годишна възраст – за студентската си любов Фреда Милър, с която се разделя година по-късно. Родителите и на двамата не успяват да преглътнат този съюз.

След девет години  журналистът сключва брак с Анет Кайе, който продължава още по-кратко. Кинг зарязва бременната си съпруга и впоследствие дълго време не иска да приеме детето им.

Следващата жена на Кинг е моделът на списание „Плейбой“ Алийн Акинс, с която късат около година по-късно.  Въпреки това съдбата ги събира отново и водещият се жени за Акинс повторно. Двамата имат дъщеря и този път живеят заедно в продължение на три години – истински рекорд към момента на петия брак.

Между сватбите с Акинс, Кинг успява  да се ожени за Мики Сутин, за която се знае малко, поради кратката връзка. Известно е само , че е родила момиче на телевизионния водещ.

Година след развода си с Акинс, Лари Кинг среща с Шарън Лепор и почти веднага я взима за жена. Шестата му съпруга е учител по математика с много ефектна външност. Журналистът успява да живее със синеоката блондинка в продължение на седем години, но в крайна сметка намира заместник и на нея. Шест години след развода им, през 1989-а, Лари Кинг се запознава с  бизнес дамата Джули Александър във Вашингтон и през същата година двамата сключват брак. Телевизионният водещ често говореше за любовта от пръв поглед и наричаше Александър фатална  жена, но по-късно се разведе и с нея.