Chevrolet Camaro Exorcist – най-бързият по рода си.

Казва се Exorcist – и както името, така и разпространеното от Hennessey прессъобщение показват, че колата е проектирана като “анти-Demon”. Това не се усеща при визуален контакт с машината – защото тя изглежда почти като стандартно Camaro ZL1. Под капака й обаче се крие LT4 V8, „разпилен“ до 1000 к.с. и 1309 Нютон метра.

Американците са тунинговали 6.2-литровият V8 на колата, добавили са нов интеркулер,титаниеви бутала и още по-мощен турбокомпресор. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за под 3 секунди.

Колкото до името то е заигравка с фабричният конкурент Dodge Challenger SRT Demon, който също е много бърз, но максималната му скорост е с 22 км/ч по-малка.

Базираната в Тексас фирма предлага своя тунинг пакет на всеки желаещ, но цената му не е малка – ъпгрейдването на двигателя струва 55 000 долара, което е почти колкото цената на обикновеното Camaro – 63 000 долара.

От тунинг фирмата предлагат още нови 20-цолови лети джанти, спортни гуми на Michelin, подобрена скоростна кутия и визуални подобрения в екстериора и интериора. Тяхната обща цена е около 26 000 долара, но поръчването им по отделно също е възможно.

Цялостният пакет за Exorcist (който ще бъде лимитиран до 100 броя годишно) струва 55 хил. щатски долара – които трябва да добавите към цената на Camaro ZL1. А ако искате ъпгрейд и на автоматичната трансмисия, ще трябва да приготвите още 9950 долара. Hennessey предлага и опционален пакет за драг, включващ гуми Nitto, комплект инструменти и крик тип „крокодил“.

Автомобилът е в състояние да развие 349 км/ч., всъщност може да развие и повече, но не му достигнала пистата и се наложило да се ограничи до тази скорост.