220-метрова луксозна жилищна сграда е най-високата постройка в Бруклин

Brooklyn Point ще бъде увенчан с най-високия открит плувен басеюн в западното полукълбо.

Най-високата сграда в нюйоркския район Бруклин официално достигна пълната си височина от 220 метра.

Brooklyn Point в момента

Brooklyn Point, 68-етажна луксозна жилищна сграда в центъра на Бруклин, ще бъде напълно завършена през 2020 година. В кулата ще има 458 жилища, от студиа до четиристайни апартаменти, на цена от 850 хил. до 3.4 млн. долара.

Пространствата за отдих на луксозната сграда ще заемат над 3700 квадратни метра и сред тях ще бъде най-високо разположеният басейн на покрив на жилищна сграда в западното полукълбо. Ще има и закрит басейн, разположен на терасата бар, спа за домашни любимци, винотека, стена за катерене, зала за игри, кинозала.

Brooklyn Point сред другите сгради в Бруклин

Семейните пространства за отдих ще включват открита и закрита детска площадка и паркинг за детски колички с обслужващ персонал.

Brooklyn Point обаче няма да остане за дълго най-високата постройка в Бруклин. Строителството на сградата със смесено предназначение 80 Flatbush бе одобрено през есента на 2018 г. и едната от двете кули, от които ще се състои, ще достига височина от 256 метра. В строителство в Бруклин е и супер висока кула, която ще се извисява на 325 метра.

Със своите 220 метра Brooklyn Point е и значително по-ниска от най-високите жилищни сгради в Манхатан, много от които се намират на така наречената Редица на милиардерите от южната страна на Сентрал парк.

Плувният басейн

Най-високата жилищна сграда в Манхатан е Central Park Tower, извисяваща се на 472 метра и задминаваща предишния рекордьор, 432 Park Ave, с неговите 425 метра. И двете постройки се навират в Редицата на милиардерите.

Единствената сграда в Ню Йорк, по-висока от Central Park Tower, е One World Trade Center – най-високият небостъргач в Съединените щати, издигащ се на 360 метра.

Продажбите на апартаменти в Brooklyn Point започнаха през 2018 г., първите собственици ще се нанесат през 2020 г., а сградата ще бъде напълно готова по-късно през същата година.