10 ценни съвета за по-добро самочувствие

Компанията, която подкрепя жените в кариерното им развитие AllBright, представя  10-степенен план за повишаване на личното самочувствие и на доверието към околните.

 

  1. Подготовката е от ключово значение

Ефективен подход за изграждане на увереност е предварителната подготвка преди изпълнението на  ежедневните задължения.

  1. Управляване на езика на тялото

Помислете за езика на тялото си и изградете своя собствена поза на властта. Основателят на Entrepreneur Николет Уилсън-Кларк заяви пред CNBC, че има няколко важни елемента за създаването на поза на властта – равномерно дишане, добра стойка на тялото и постоянен контакт с очите.

  1. Спрете да се извинявате

Важно е човек да изразява мнението си без да се чувства виновен, ако другите не споделят неговата позиция. Безпричинните извинения водят до неизбежен срив на самочувствието.

  1. Дълбоки вдишвания

Съсредоточете се върху дишането си в тежки моменти, за да подтиснете притесненията  и да можете да се съсредоточите пълноценно върху проблема. Упражнявайте се върху техники за дишане и медитирайте възможно най-често през деня.

  1. Свържете се с аудиторията си

Независимо дали изразявате мислите си пред началника си или пред препълнена зала по време на събитие, със сигурност ще искате да привлечете вниманието им и да ги ангажирате. Задайте си въпроса “Защо говоря?” отговорът, на  който ви помага да формулирате  основното си послание. Вторият важен въпрос е  „Коя е моята аудитория?”, така ще прецените какви са приоритетите на публиката и защо Ви обръщат внимание.

  1. Вярвайте в собствените си способности

Хейли Улямс  казва „Всички, които са Ви казвали, че не сте добри… те не са по-добри от вас“. Избягвайте да се влияете от негативните подмятания от страна на хора, които непрекъснато натякват колко по-добри са от всички и вярвайте в собствените си способности, борейки се за постигане на амбициите си.

  1. Борете се със страховете си в кариерата

Хората често се притесняват от предизвикателствата, с които ще се сблъскат при връщането си на работата след отпуск, или след преквалификация.

  1. Повишете уменията си

Придобиването на нови умения е по-важно от всякога – особено след като заплахата от автоматизация надвисва над определени индустрии. Защо да не се усъвършенствате сами и да научите нещо ново? Това генерира ново самочувствие.

  1. Поемайте рискове

Страхът от провал срива самочувствието и развитието. Доверете се на вътрешния си глас и поемайте рискове. Удовлетворението от постигнатия успех ще ви се отрази добре във всяко отношение. Вярвайте в себе си, защото можете повече, отколкото предполагате.

  1. Имайте кръг от доверени приятели

Да бъдете заобиколени от хора, за които сте сигурни, че ще ви кажат своето искрено мнение по всеки въпрос, е истинска благодат. Истинското приятелство дава тласък на за постигане на просперитет и щастие.