10 топ тенденции в грима за 2020 г.

Как да се гримирате през 2020 г. като истинска звезда? Това са тенденциите в макиажа, които ще доминират през годината според най-добрите гримьори в сферата на шоубизнеса. Начинът, по който сте се гримирали през 2010 г., далеч не е това, което днес е модерно.

 

Началото на новото десетилетие е подходящ повод да пристъпите към вълнуващи неща във външния вид! Да експериментирате, да носите ярко червило, смели цветове и много блясък.  Защо ли? Защото винаги си струва да излезете от зоната си на комфорт.

Четирима гримьори на знаменитости – Аш Холмс, Етиен Ортега, Кейта Мур и Адам Бъръл – грижещи се за визията на звездни персони от типа на Ким Кардашиян, Парис Хилтън, Ариана Гранде, Иман, Ава Дюверней и много други, споделиха своите виждания.

1. Грим тип „стъклена кожа“ 

Това е любима тенденция в разкрасяването, препоръчана от Кейта Мур. Кожата ви трябва да е блестяща, подхранена с различни овлажнители, кремове и масла. След като се погрижите за сияещия ѝ вид, можете да нанесете основата за грима. Но не забравяйте да използвате малко пудра на определени места на лицето, за да не изглежда кожата ви прекалено мазна.

2. Меки и пухкави вежди

Забравете за времето, в което рисувахте веждите си така, сякаш животът зависеше от това. „Днес веждите започват да приличат повече на вежди, а не на рисунки от комиксите”, казва Етиен Ортега и съветва: „Ако не сте доволни от настоящия им вид, използвайте специална писалка за вежди, с която да възвърнете ефекта от някогашната им естествена красота и форма“.

Можете да използвате и стар холивудски трик – с ъглова четка за грим с гел-крем за вежди запълвате липсващите косъмчета. След това взимате сапун, но не бял на цвят – за препоръчване глицеринов – и натърквате с него спиралата си. После я нанасяте върху тях.

3. Плаваща очна линия

Забравете за малко традиционната черна очна линия – Аш Холмс съветва да я замените с „плаваща“ в ярки цветове. Как става това – не очертавате линия на горния си клепач, а нанасяте смела линия точно в средата на клепача. Ползвайте бял молив за очи и четка с остър връх, обяснява Холмс. След това внимателно нанасяте ярките сенки, които предварително сте си избрали в зависимост от облеклото и настроението.

4. Цветен блок 

Монохромният макиаж бе модерен през 2019 г., но тази година е ред да експериментирате с цветен блок.

„Комбинирайте – сини сенки с оранжево червило, зелени сенки с розов руж“, насърчава ни Кейта Мур. Етиен Ортега също е привърженик на повече цветове. „Известно време като че ли се страхувахме от нестандартните цветови комбинации,  а те носят толкова настроение“, казва Ортега. Да припомним – цветният блок представлява комбинация от 2-3 ярки цвята.

5. Акварелна техника при гримирането на очите

Въпреки че навън е студено, подгответе се за пролетта. „С помощта на мека четка смесете пастелнорозов руж или сенки и ги нанесете на клепача“, дава инструкции Холмс и допълва: „Използвайте четката за смесване на цветовете, за да им придадете мек оттенък. Можете да използвате и сенки в люляков цвят.“

6. Повече руж

Направете впечатление с ружа си – розов или в коралов цвят. Не го нанасяйте само по скулите си, но и го разнесете към слепоочията, може и да го смесите със сенките си за очи.

7. Свежа кожа на лицето, с акцент върху вътрешния ъгъл на окото

„Поддържайте грима си свеж, като се грижите кожата ви да е безупречно чиста“, обяснява Холмс. Винаги преди да се гримирате, слагайте основа. Сложете цветен акцент на очите – понякога е достатъчно да сложите само малко цвят върху вътрешния ъгъл на окото, към носа.

8. Блясък и кристали

„През 2019 г. се наложи дръзкият макиаж с много блясък и брокати. Тази тенденция ще продължи и през 2020 година”, прогнозира Бъръл. А това означава и малко блясък върху сенките, и блестяща очна линия. Каквото и да изберете – все ще изглеждате като принцеса от приказките!

9.  „Пропуснато”, неоцветено пространство

„Гримьорите се чудят какво да измислят – в повечето случаи, защото им е скучно“, отбелязва Бъръл. Този негов коментар е предизвикан от една странна тенденция – да се оставя неоцветена част, обикновено доста широка, над която може да има ярък цвят с цел открояване. Но можете да експериментирате с всякакви форми, линии и цветове . 2020 г. е свързана с напускането на зоната на комфорта, така че са позволени всякакви идеи.

10. По-малко пудра, повече овлажняващ ефект 

„Ставаме свидетели на еволюция – пудрата, която продължава да е много ефектна в някои отношения, вече променя субстанцията си – става по-кремообразна, създава овлажняващ ефект. И кожата заблестява и става като мед” – обобщава Ортега.